Iar cu licitații și tactici de ebay

Anume, sărăcia de la stare de necesitate la pasiune, că alt motiv nu prea e să mă bat cu oameni care chiar nu-și permit lucruri noi, dar asta e, toți avem vicii și defecte, nici eu nu-s perfect.

De exemplu eu am o problemă să cumpăr un lucru nou, dacă nu am nevoie de un lucru nou și găsesc deja folosit. E genul de lucru pe care nu ai vrea să dai bani, dacă ți l-ar împrumuta un prieten, sau l-ai găsi gratis utilizat pe undeva. Știu că sunt oameni care se gândesc că atunci orice lucru poate fi încadrat la categoria aia , dacă nu ar trebui să-l plătești ,dar nu e chiar așa. De exemplu, eu nu am cumpărat și nu aș cumpăra pantofi second hand. Nu știu care sau dacă e o problemă cu asta, dar nu mă interesează.

Am cumpărat haine SH, când eram foarte sărac, dar nu aș face-o acum, că am de ales.

Nu aș cumpăra un calculator pentru muncă SH, că depind de el. Nu aș cumpăra imprimante SH că nu știi când se epuizează rezerva de zbor, ăsta , de printare.

Nu aș cumpăra telefon ”daily driver” SH, că vreau un echipament în care să mă încred, deși e logica mea e găurită la ăstea, doar încrederea mea e mare, nu altceva. Am, în schimb, un telefon pe care mă sună recrutorii și răspund dacă vreau, SH, și cred că l-am nimerit mai bun decât pe ăla principalul și i-am luat și unui copil unul la fel, pe care nu l-am nimerit fix la fel de bun, dar merge.

Acestea fiind spuse, data trecută când am fost în România placam exteriorul prispei cu ceva lambriu de lemn și mă tot chinui cu șoricelul, de aia m-am dus nervos la Dedeman chitit să îmi cumpăr circular cu baterie pentru că vreau să îmi tai mâinile.

Eu nu vreau aia, vreau să pot tăia la înălțime fără cabluri după mine, că cu șoricelul trebuie să tai jos, dar știindu-mă cum lucrez așa se traduce și dacă aia vreau, trăiesc într-o țară liberă; nu știu cum o să lucrez la calculator fără mâini sau degete, dar uite că Steven Hawking putea; ce eu sunt mai prejos ?

Zis și făcut – pentru că mie îmi plac uneltele DeWalt ( dați click pe linkul cu profit share , să nu moară fratele vostru de foame) și nu vreau Bosch-uri făcute prin China, sau Black and Decker așijderea , aș fi putut să cumpăr Makita(#madeinromania), dar pentru că am pus mâna un pic pe astea și TOȚI MEȘTERII care mi-au lucrat în casă în UK DeWalt au ( serios, acesta nu este un articol de reclamă, nu vă recomand nimic, doar vă explic de unde am obsesia) atunci din ăstea vreau, chiar dacă firma nu e așa de populară în România. Cam deloc. Nu știu unde să vă duceți dacă vreți să reparați unelte de la ăștia, probabil nicăieri, cumpărați altele.

Și m-am dus direct la raft și mi-am luat un 896 de lei în bot. Ceee, bă, n-am eu bani? Pus în coș , că tot cam așa e și la Dedemanul din UK. M-a lămurit o doamnă de acolo că nu merge așa, că aia e doar unealta fără baterie și încărcător – mi se părea mie că lipsește ceva – gen wireless, wireless, dar unde sunt bateriile.

Acolo e japca, la ăstea. În mod normal zici că merge că dai banii ”o dată” pe ele și le refolosești la mai multe unelte – trebuie să rămâi în ecosistem, dar față de UK e cam japcă.

Pentru ce contează – dacă cumpăram Makita ieșeam un pic mai ieftin decât același brand in UK. La Bosch era cam la fel. Dar nu. Cănuță caută în România chestii populare in UK și invers.

Gen cel mai ieftin încărcător de baterii – 217 lei. Am cumpărat unul la fel , nou de pe ebay din UK cu 15 lire. OK, 37 de lire nu pare o sumă, dar ce pula mea!

Îl duc în România inclus in bagajul gratis de cabină. Fiți atenți aicea că vă învăț lucruri bune, cum să trăiți cu 50 de lei pe săptămână, sau ceva, că eu așa fac.


Cea mai ieftină baterie? 254 de lei de 3Ah, dar nu o aveau și oricum nu ai ce face cu ea la circular, nu-ți tai nici 3 degete ca lumea și se oprește în os, trebuie să încarci la jumătatea muncii.

Eu fac glume cu astea, dar tata a pierdut un deget la circular din ăla pe masă. Bine, ăla nu avea nicio protecție, dar cred că dacă află ce vreau să fac și mă vede cu scula mi-o fură și o sparge cu barosul.

Așa, o baterie ca lumea de 5Ah e 388 de lei – 67 de lire ănplm. Și în UK sunt scumpe dar nu așa de scumpe. Mai am o sculă de la ei, de aia știu astea.

Calculând prețul total 1,501 lei – ieșea pe la 258 de lire = gen BĂ DĂ-O ÎN PULA MEA, că plătesc pe cineva să-mi pună lambriurile ălea . M-a lovit brusc sărăcia emoțională, mcă am eu bani, dar nici chiar așa să arunc cu ei în lăutari, că mie nu-mi plac nici dedicațiile. Și am lăsat eu frumos și rușinat produsele acolo, de unde mă umflasem în pene și m-am dus acasă doar cu lambriurile și am lucrat frumos, civilizat cu șoricelul, fără figuri de boieri. că 15 milioane sunt bani, nene. Dar lasă că mă fac eu mare și o să câștig și mai mult, să nu mi se mai pară suma asta așa de mult.


Am ajuns în UK și am comandat încărcător de 15 lire, că așa face olteanu și după aia și restul.

Și acuma articolul.

Am văzut o unealtă folosită puțin la licitație care avea prețul de 68 de lire când m-am uitat eu la ea și s-a vândut cu 86 când am uitat de ea.

Pe urmă am văzut alta la 68 de lire care se termina în 2 ore și mi-am pus alertă. Când a mai fost un minut m-am grăbit – plm, știu cum sună – și m-am aruncat direct cu 88 de lire că nu voiam să o pierd. Deși nu o să o folosesc la nimic momentan – mai multe sfaturi de educație financiară în articolele următoare.

Userul cu 359 pusese reserve price ca să fie ( dar eu nu știam cât e acela. Ce știam e că puteam oferta din 2 în 2 lire. După cum se vede, bidul meu s-a înregistrat la 6:05:04 ( licitația se termină la și 59 de secunde, sau ceva de genul. Pe la și 24 de secunde, alt golan și-a pus el bidul lui de 80.01 și a supt pula cu el, dar a ridicat prețul la 82 de lire. Am apucat să văd, la refresh prețul de 77 de lire cu care, în teorie aș fi câștigat licitația, dacă nu venea 1525 pe turnantă să ridice prețul.

Dacă nu ”mă grăbeam” și așteptam până spre :50 de secunde, că netul îmi merge bine, puță nu mai avea timp să facă outbid din 2 în doi. Că el fără îndoială că își băga bidul la :24 , dacă băga tot 80, aia era, eu tot la 82 câștigam, dar ăla era worse case scenario. Dacă băga ca iepurele din 2 în 2 sălta el bidul la 77 și îî băgam eu capac, mooonster kill, cu 79 de lire.

Îi dădeam la temelie de 3 lire, nu știți voi de-astea.

Bine, eu oricum plătesc 90, că e și transport. Asta înseamnă 522 de lei , orișicât, mai ieftin de 896.

Nu știu cum o să car un ferăstrău circular în bagajul de mână de avion , că eu nu plătesc 50 de lire pentru bagaj de cală, dar văd eu până la publicare. Dacă nu pot, o să fac eu altă schemă mai încolo, că oricum am chestii de dus în România, dar nu mă las! Deci mai încolo. Că nu se poate. Carevasăzică am rezolvat problema prețului mare de la Dedeman, dar restul de lambriuri le voi tăia tot cu șoricelul, că nu sunt handicapat să cumpăr încă un circular de la Dedeman, iar ăsta rămâne, momentan, in UK unde mai am unul, dar cu fir.

Nu știu să vă spun în exact ce cheie să citiți articolul, că nu știu nici eu cum să iau chestia asta, întrucât trăiesc în diferite paradigme de zgârcenie și calcule chintesențiale, de la mă bat cu săracii la 3 lire pe o unealtă SH, la achit note de sute de lire la bar și las bacșis mai mult de suma asta fără să clipesc și dracu mai știe ce.

Dar orice om se trezește într-o zi zgârcit, pune piciorul în prag și spune “până aici”, după care sfârșește plătind mai mult și degeaba.

Sau așa îmi place mie să cred, că nu sunt un special, ci doar gândesc pe termen lung și foarte lung.

4.8 5 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
9 months ago

Dar de ce nu inchiriezi o unealta din asta? Cat de des tai lambriul?

Alex2
Alex2
9 months ago

Eu raman tot la sculele alimentate la 220V (mai putin autofiletantele care sunt utile sa fie cu baterii). Chiar saptamana trecuta am luat un circular din asta la curent, cu 220 de lei. Si are 2KWH. Putere greu de egalat de orice scula cu baterii.

Mad
Mad
9 months ago

Nu-mi plac alea pe baterii( traume de la o masina de infiletat). Cu circularul mi-e cam frica( am vazut cum tasnea sangele dintr-un muncitor, o artera atinsa). Mai bine sa lucre altcineva.

Aseara, uitandu-ma dupa un tel sh, mi-adusei aminte de tine. Ce era ala de l-ai cumparat? Parca voiai sa schimbi si OS-ul. A mers?

Catalinx
Catalinx
9 months ago

Sony Xperia 10 III – am schimbat OS-ul in Sail OS – a mers ca o pula, e un gunoi OS-ul ala. Am pus inapoi Android. De mers merge sunt multumit de ele, am mai cumparat inca unul pentru un copil.