Hei-rup și nu se schimbă nimic

Doar dau puțin cu mătura prin fața porții cu privire la problemele azilelor.

Au înțeles că populația vrea capul lui Moțoc, vrea vinovați, vrea curățenie, dar nu știu cum să facă asta, sau poate nu vor să (se ) deranjeze , sau nu știu să comunice, aiurea – că fac ce au făcut și până acuma.

Anunță controale și sancțiuni, că omul asta vrea să vadă – sânge și răzbunare. Să se închidă.

E interesant de urmărit câte din sancțiuni vor fi contestate și anulate, în câte cazuri se vor cere și primi daune pentru acțiunile heirupistice.

N-am date care să meargă în direcția asta, doar un pattern obișnuit, pentru că asta-i chestia, nu s-au publicat. OK – înțeleg că 24 de centre funcționau fără autorizație. Amuzant, au închis doar 13… Înseamnă că poate fi acceptabil să funcționezi ilegal, fără autorizație? Că nu se explică și nu e clar.

Și n-am văzut pe niciunde prin presă în clar neregulile constatate. Înțeleg că s-au dat amenzi : Au controlat 1037 de centre și la numărul ăsta au aplicat 2640 de sancțiuni contravenționale , cu amenzi în valoare de 10 milioane.

Mai exact – pentru ce? Pentru că contează.

Nu știm nimic despre starea azilelor, nu știm nimic exact despre neregulile constatate – știm doar că s-au dispus măsuri ( ce măsuri, mai exact?) și că s-au aplicat sancțiuni, în mare amenzi, plus niște suspendări și retrageri de autorizație.

Și presa care e cârdășie la treaba asta, toți mituiți cu bani de la buget și cu mâinile în buzunarele publice, nu pun genul ăsta de întrebări, să zicem:

-OK, ați suspendat atuorizații de funcționare și ați retras autorizații – la CARE azile ȘI pentru ce. Cine erau oamenii care le conduceau ( cum ar veni, ai cui) și cum au funcționat până acum în neregulă – adică cu neglijența cui?

-OK, s-au dat amenzi; s-au dat pentru că erau situații îngrijorătoare sau pentru că oricum avem legile făcute de așa natură întrucât organul poate să vină oricând la o vreme de restriște ca asta, când trebuie să își justifice activitatea, scrie ceva pe un PV și gata, am muncit?!

Că nu e tot aia. E important și pentru aparținători să se știe – Centrul X – a fost amendat pentru A, B, C

Centrului Y i-a fost suspendată autorizația și trebuie să … aparținătorii să-și ia pacienții și să caute soluții.

Transparență din pulă, evaluare din pulă, statistici sterile care nu spun nimic despre nimic în afară de bani și numere nefolositoare.

4.8 4 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
animaloo
animaloo
9 months ago

parca la brasov s-au dat amenzi pentru 4 lamai mucegaite, o cada de dus patata si inca o chestie ciudata.
la timisoara s-a inchis un centru pentru homlesi ca nu avea nush ce foi
la vrancea, parca, tot asa, a inchis prefectu unu centru d-asta pentru niste foi.

totu ca sa dilueze cacatu. “eh, azilu de la voluntari era nasol, dar uite, si alea de sub usr erau la fel, si oricum, toate sunt la fel…deci nu e chiar asa nasol. Nu e frumos, dar aia e”

Stropic
Stropic
9 months ago

Înseamnă că poate fi acceptabil să funcționezi ilegal, fără autorizație? – pai inseamna ca nu prea ai alternative reale ca autoritate de la asistenta sociala. Uite iti vine acum un batran – te-au anuntat aia de la spital ca il externeaza si nu poate folosi o mana si nu are rude dispuse sa il ia etc. Caminele acreditate sunt pline. Vrei sa il tii in strada pana se fac locuri decente? Ca toate centrele decente sunt pline pana la refuz. Si aici e dilema, ca bineinteles nu se fac centre decente pt ca de ce sa faci daca merge asa.… Read more »

Catalinx
Catalinx
9 months ago

Tu ce ai face? As prezenta lucrurile transparent. Cel putin cu privire la conditii, ca de spagi si cumetrii inteleg ca nu vorbeste nimeni deschis, ca nu suntem americani sa le numim lobby si lobbysti, la noi e rusine ( si e bine asa). Uite – baieti, asta e situatia: Atata putem. Avem o cerere de n locuri si o oferta de n-x% locuri in camine standard la preturi la care ni le permitem. Solutiile sunt urmatoarele : 1) Crestem costurile – daca ne permitem. 2) Scadem standardele acceptabile cu privire la conditiile minime pentru autorizare – urmand sa ne… Read more »