Cazul polițistului Filimon e un caz bun

Așa da. E bine că li se întâmplă și lor. Nu simt, însă, empatia celor de la Recorder și nici nu sunt întru totul de acord cu partea pe care o țin ei.

Ofițerul Filimon, așa cum declară în interviul din cadrul documentarului distribuit pe YouTube, este subcomisar de poliție , ofițer de cercetare la fața locului, în cazul evenimentelor grave, la Serviciul Rutier.

Articolul zugrăvește imaginea omului de condiție materială modestă, sărac și cinstit, care luptă să se opună corupției sistematice din aparatul administrativ. Nu am o problemă cu asta, relativ de cele prezentate din articol.

Pe scurt povestește ipostaza întâlnirii cu o familie de cocalari cu bani – asta înțeleg eu din ce prezintă el – nu știu dacă este așa.

Polițistul e șocat că a fost identificat – cu număr de telefon și tot – conducând o mașină care nu e înmatriculată pe numele lui.

Îngrijorarea este legitimă și ESTE FOARTE BINE că s-a întâmplat așa. Repet, FOARTE BINE.

Se plânge ca să îl apere cine? Civilii? Păi civililor li se divulgă datele personale MULT MAI REPEDE decât polițiștilor

Declară polițistul ”știu din activitățile de zi cu zi, că se practică sunatul, dacă acel om face parte din ”nomenclatură””.

I-auzi pula mea – știi și la ce te-ajută că știi? E nașpa doar când se întâmplă împotriva ta, dar în rest tu știi, doar știi? Ghinion, pula mea. Ia și fă ce-ai făcut și când nu erai tu victima.

Pe de altă parte problema nu e accesarea datelor personale de către poliție. Divulgarea, da, în niște limite . Problema e că dacă eu merg să reclam probleme similare din partea cuiva , având doar un număr de înmatriculare – voi primi pula în mână.

Cumva similar, mai puțin divulgarea de număr de telefon, adresă ar trebui tratată orice reclamație. Imediat, în 7 minute, cum se plânge domnu’ Filimon.

Băi, m-a înjurat ăsta, vreau să fac o reclamație. Un polițist să verifice și dacă e vorba de un polițist să se deschidă anchetă disciplinară imediat. Pe loc.

4.8 4 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
9 months ago

N-am putut sa ma uit la 50 de min de asa ceva :)) Totusi, premisa mi se pare cam dubioasa. El mergea spre casa dupa serviciu si uite o masina care stationa in parcare si din cauza careia nu putea sa parcheze el. A rugat-o frumos sa se mute, si atunci femeia de la volam l-a injurat a tipat urlat si l-a fugarit, apoi si-a sunat pilele sotului sa ii depuna plangeri la politie, i-a inventat dosare penale etc. Ba ma lasi, cat de cusuta cu ata alba e treaba asta. Eu cred ca oamenii de afaceri sunt cocalari si… Read more »