Credeam că doar eu am observat

In ultimele luni am folosit chatGPT, atât 3.5 cât și 4.

Și de la un moment dat incoace mi s-au părut că ” se prostește” . Nu vorbesc de întrebări filozofice și emanații interpretabile, eu am un scenariu mai concret.

Uploadez poze din telefon cu bonul fiscal pe propria platformă care folosește un OCR să convertească poza in text cu ceva aproximație. OCR-ul e Tesseract, are ceva training dar nu este AI per se, calitatea lui e comstantă.

Treaba lui ChatGPT e să citească textul primit printr-un api call din python și să îmi spună de pe bon următoarele:

Cine e vânzătorul (magazinul), data cumpărării, suma totală și valuta/moneda. Îi ofer o schemă de răspuns ca să nu producă variațiuni și să îmi strice api-ul . Folosesc răspunsul lui ChatGPT in formă robotizată sa preiau informațiile astea și să postez o cheltuială automat , in sistemul meu de cheltuieli cu un alt api.

Uneori bonurile sunt scanate sau fotografiate la calitate mai bună , alteori nu. În ultima lună am observat doua trenduri. 1 – nu mai înțelege la fel de corect datele, 2 – se întâmplă să nu mai răspundă în formă sugerată, atunci când nu are răspunsuri . Bagă de la el. Care e semn de inteligență, dar eu in prompt ii spun de fiecare dată că vreau răspunsul standard și de ce.

După care am observat că și alții zic la fel și că au făcut teste mai serioase decât mine, deci nu e doar impresia mea.

https://futurism.com/the-byte/stanford-chatgpt-getting-dumber

Întrebarea pe care mi-o pun este de ce, de acum, nu dacă.

5 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
9 months ago

SI sigur nu e problema la ocr? Ai verificat, e textul la fel in ambele instante?

Mihai
Mihai
9 months ago

> dar eu in prompt ii spun de fiecare dată că vreau răspunsul standard și de ce.

Nu-i mai spune in prompt. Foloseste function calls.

https://gist.github.com/kylemcdonald/dbac21de2d7855633689f5526225154c

Catalinx
Catalinx
9 months ago

@Stropic : I-am cerut să reproceseze un text ocerizat și procesat anterior, când am intrat in dubii. @Mihai: Merci, o să încerc și în formatul ăla, d eu am rulat un script python și l-am întrebat pe el, pe ChatGPT, spune’, boss, și mie cum te interoghez dintr-un script pitong. Așa a zis să facă așa am făcut . Și a mers lux. Până acum vreo o lună. Că asta e, o fi vina la mine că nu interoghez in cel mai optim mod, dar refuz să cred că mi se poate imputa ceva, câtă vreme eu am găsit o… Read more »