Căldură mare #23

Îmi arată frate-meu ceva screenshot din telefon cu titlul că îl fură Samsung la grade. Că nu au cum să fie 46. Mă uit pe stațiile meteo din București. Da, e minciună .

49, maxim 42.

La mine acasă sunt 38, cam maximul știut de mine din copilărie și până acuma. Atâta că eu nu sunt acasă.

In casă e mai bine, că mereu e.  18 grade in UK, dacă aș fi acolo, sau 27 in România .

Dar eu nu-s  niciunde.  Sunt la 29 la umbră și la umbră stau.  De-a lungul anilor am mai mers vara in locuri. Și inclin să vreau să merg în Italia, Spania, Grecia. Nu e bine. Adică este,dar nu în iulie – august. In septembrie, că e încă marea calda.

Până atunci, când mă uit pe harta Europei, cam doar in Croația, pe coasta Dalmației ar mai părea să fie vremea OK. Deși nu sunt sigur. Dar acolo nu am fost niciodată, nu-i foarte la îndemână pentru mine.

Așa că Bulgaria.

Așa că na

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
florin
florin
8 months ago

Vineri pe la 17 erau 47° la soare (atat arata termometrul din bordul masinii). Pe la 19 (dupa ce a stat la umbra vreo ora jumate erau 42).

Statiile meteo masoara temp la umbra parca so na, e normal sa fie temp mai mica, nu stiu exact cum calculeaza samsung si arata temp, probabil sa mai adauge niste grade in functie de locatie.

In ap in Buc sunt 28°, cel putin asa gasesc mereu cand sunt plecat o perioada mai indelungata (las doar geamurile de la balcon rabatate si geamul de la baie deschis).