Coca-Cola se laudă pe site-ul lor:
Și se pun două întrebări – dacă dopurile ăstea sunt așa de inteligente, ce le-a luat atât să le facă . Răspuns: Nu sunt, le-am văzut deja demult la alte băuturi. În text se descrie că e vorba de o lege a Uniunii Europene care obligă.
Dacă colectarea și reciclarea reprezintă o prioritate, pot să văd și eu câte centre de reciclare are Coca-Cola? N-are .
Obiectivul Coca-Cola era ca, până în 2030, pentru fiecare sticla sau doză vândută, sp ajute la coșectarea și la reciclarea unei cantități identice de ambalaje. Era, că linkul duce la 404 Not Found, acuma. E un efort totuși prea mare.
Legat de reciclare și la cum ajută, pe site-ul lor spun că susțin un ONG viitorplus. , care se ocupă cu luat bani de la diverși parteneri și derulat diverse proiecte, cele mai multe de propagandă educație. Au o hartă a centrelor de reciclare și alte asemenea, pe soft așa + câteva proiecte mai de fapte – cel mai semnificativ este împădurirea a 112ha.
Nu știu în ce măsură sunt meritele Coca-Cola, ei se pot lăuda cu parteneriat și cu faptul că dau bani la. Așa merg astea.
Legat de care, dacă ne uităm pe site-ul Coca-Cola din Statele Unite putem observa că acolo, n-a ajuns, băi nene, inovația. Acolo sunt pe League of Legends, pă jocuri și concursuri, aicea în Europa sunt pă inovație și Greenwash .
Și acolo au și doape din ălea mari cu ”carne multă”, de calitate, cum ar veni. Ehm, pe bogăție, materiale ieftine cu taxe mai mici.
Aspect care spune două lucruri.
- Până nu pune cineva bâta pe ei inovația nu se duce în vreo direcție preferențial responsabilă.
- Câtă vreme doar anumite țări favorizează ambalajele returnabile – și acolo sunt trâmbițate tot cu PR flamboyant ca inițiativă privată ne îmbătăm cu cola rece că salvăm planeta de plasticuri.
Cea mai bună salvare a planetei vine din reciclarea aia adevărată, sticle nu neapărat returnabile din sticlă, dar refolosirea PET-urilor, mai bagi un bulion, mai un suc de fructe de la țară, mai un hipoclorit de sodiu, sau pesticide – nu pui etichete, le amesteci în cămară și joci la ruleta destinului – dacă pierzi, salvezi planeta. Dacă nu, rămâi să te chinui cu noi restul, înotând in plastice.
Chiar ma gandeam zilele trecute – ia uite ce a scazut calitatea astora, nici dopurile nu se mai deschid ca lumea :)) Ce idee creata marca UE. Nu stiu cat de ok e sa refolosesti pet-urile la mancare – si asa inghitim la plastic de zau ca devenim toti mumii, o sa polueze continuu sa ne arda pe toti. Si in loc eforturile sa fie pe modul sticla de sticla, o speli si ii pui capac iar – adica cum era pe vremuri, acum au obsesie cu folosirea si reciclarea plasticului – ce vesti bune, avem haine de plastic. Nu… Read more »
Nu stiu cat de ok e sa refolosesti pet-urile la mancare Aceasta afirmație mă supără personal. Si in loc eforturile sa fie pe modul sticla de sticla, o speli si ii pui capac iar Parțial sună bine – se practică, parțial, în Germania. Sunt două aspecte. Cel mai important e legat de masa ambalajului. O sticlă de ciob e aproape la fel de grea, ca și conținutul. Mă rog, dacă-i din aia de 0.25l , probabil cântarește la fel sau mai mult. Managementul golurilor poluează și el și are și un cost de energie, cu tot ce înseamnă asta, până-i… Read more »
Pfff e vreo 2-3 lei o sticla de sticla pt bulion si o poti folosi iar si iar – o speli la masina! Sau poti refolosi sticlele de la sosul de rosii cumparat daca vrei musai sa fii eco.
Stiu, nu e vb de bani, dar nu vad de ce e vorba, ca banuiesc ca nu o cari in brate sau pe avion, ci in masina.
Pfff e vreo 2-3 lei o sticla de sticla pt bulion si o poti folosi iar si iar Experiența arată următoarele. Sterilizarea se face mai bine in sticla de plastic – pentru ca se umple sticla pana la refuz si se inhide cu un pic de spatiu in ea. Cand se contracta nu trage aer, se restrang peretii. La sticla de ciob capacele cu filet cat de cat OK sunt cele de sticle cu gura larga, celelalte trag aer. Gura larga are in sine o problema. In plus, capacele mai si ruginesc, in conditii de beci. In plus, transportul necesita… Read more »
Ba voi v-ati gandit cata motorina de camion futi ca sa cari ambalajele de ciob? cand umpli camionul la 30 de tone si jumate e ambalaj, aia nu e poluare?
Da, in principiu ca ma plateau unii sa fac asta, parte din managementul golurilor pentru Havi Logistics in Germania anilor 2013, parca. Erau circa 90 de lazi de bere de 24 de sticle pe un europallet si de regula 18 paleti in camion – variau intre 15 si 24, dar media era pe acolo , iar consumul standard era calculat la 35 de litri / 100km la plin, cu sticle goale era mai mic dar cu o fractiune. Nu mai tin minte la cat era normat. Distanta medie de la fabrica la punctul de vanzare ( de fapt la reseler… Read more »
@fery- asta e culmea, acum daca ma ingras, afectez mediul? :)) Da, consuma mai mult carburant evident ca sunt mai grele. Dar consuma carburant si sa cari plastice mereu hat din china sau asia whatever si sa le imbuteliezi aici. @Catalinx: da, evident nu e asa de simplu, si nici nu am ajuns la igienizare, sortare ca ai enspe mii de tipuri, sticle crapate care se fac tandari la temperaturi inalte bla bla Dar daca se facea in vremea comunismului in romania zic ca se poate face si acum. Si da, tu platesti cu 30 de centi sau cat o… Read more »