Irigații: Fraier and forget

Că mie așa îmi place, cu controlere pe baterii , pui bateria stă controlerul pe treabă tot anul.

Când l-am făcut pe primul, in 2018, așa a și mers.

Pus baterii. La controllere, au ținut tot anul. Anul viitor le-am schimbat preventiv, deși am observat că  nu se terminaseră și dup-aia, normal, am inceput să mă trag pe cur, că dacă țin mai mult să nu le arunc prematur, că deșeuri și bani.

Problema cu economia și ecologia, la scală mai mare e că strică rutina ( aia de fire and forget ) și fie introduci rutine adiționale costisitoare ca timp fie ai incidente .

Singurele incidente pe care le-am avut la început a fost înfundarea sitei controllerelor de irigații cu pietricele, lucru care a cerut instalarea de filtre de capacitate mare direct la ieșirea din puț. Când am creat sistemul la cealalay proprietate, am făcut direct lucrurile după planul anterior – zero incidente.

Până la treaba cu economia – a se citi căcatul pe mine.

Anul ăsta am văzut că unele baterii erau mai pline , altele mai goale. Nu le-am înlocuit pe toate la început de an, că le schimb eu pe fiecare , când se consumă, lucru pe care am uitat să îl fac – că nu prea am avut timp sa verific. Și s-au terminat fix toate și pe toate le-am înlocuit cu întârziere și unele plante / nuci, vie , muri au suferit, unele mai mult, altele mai puțin .

Prin urmare, cât costă atâta costă, cât distrug planeta atâta o distrug, dar am să înlocuiesc bateriile anual. Și sunt câteva.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
8 months ago

Da bateriile sunt 100% reciclabile, nu vaita asa tare planeta.

Teoretic cred ca merge sa iei reincarcabile sa le reincarci periodic dar nu stiu ce sa zic la tipul de baterii din imagine.

Catalinx
Catalinx
8 months ago

Reciclabile nu înseamnă reciclate.