La malul bălții

Uite că evoluează lumea și pe aici.

Un oraș mic din România, te aștepți să nu ai prea multe locații mișto. Bine, am devenit și Io prea cu crăci in cur, nu mai merg des la restaurante in afara vacanțelor, nu mai ai am nevoie, iar când ieșim, pretenții.

Anii trecuți am mers in Vâlcea ( nu sunt prost, știu că așa se numește județul, dar nimeni local nu zice “Râmnicu”), aproape doar la Old City . Cu mici excepții.

Recent am aflat de altă locanță cu terasă, cum îmi place mie. Soției nu, că e cald , că se fumează pe terasă ( cum te-ai aștepta ) așa că aia e, stau și mă uit pe geamul larg la peisaj, zici că trăiesc în eprubetă.

Legat de care, sunt câteva de zis – vara in România nu e musai ca in Germania sau UK, chiar și pe malul lacului , la prânz sunt ușor 35 la umbră, când vine valul de caniculă.

Nu e încălzirea globală, nu e nimic, așa era și când eram eu copil, veri de puteai prăji ouă pe digul lacului de acumulare. Zic asta că am făcut-o, pe dungile cu smoală.

Localul se numește Barko, dacă întreabă cineva. Nu știu cine îl deține, ce știu eu că e cu profil pescăresc – am văzut că au păstrăvărie chiar la locație , dar am înțeles că mai au și alte ferme de pește, inclusiv de sturioni.

Legat de care, interesant să văd că se schimba profilele restaurantelor , high end – se pleacă de la “tradițional” , către chestii mai pretențioase, mastăr chef de chef.

Așa de pretențioase, că m-am simțit nevoit să întreb chelnerul să îmi spună el ce îmi recomandă.

Mi-a recomandat asta – file de sturioni cu sparanghel, ceva piure de legume cu brânză, cred și un strop de icre negre, de data asta , pe bune , nu țeapă, nu cerneală.

Sturionul de crescătorie nu are gust precum cel de captură, dar orișicât, eram pe malul Căcăcioasei ( Lac Ostroveni pentru ăia care se strâmbă la vulgarități), nu pe Dunăre.

Serviciile sunt mișto, meniul interesant, un pic cam simandicos pentru un țăran ca mine, gen n-am vazut genul ăla de ustensile de mâncat prea des și mă mai înțep cu ele în ochi, dar mai merg, că e mișto.

M-a amuzat chelnerul când am întrebat ce îmi recomandă : că sturionul merită, dacă nu am incercat , chiar dacă e mai scump. Scump fiind 100 de lei. Mda.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
animaloo
animaloo
8 months ago

arata bine. A meritat?

Alex2
Alex2
8 months ago

Îmbracă te și tu mai normal, mai cu gust.
Sa nu mai zică chelnerii ca arăți ca un sărac, pardon cerșetor. 🙂
Haina face pe om!

Rupe de la gura copiilor și afundă te într un magazin de haine de firmă.

Nu mai fiți săraci! 🙂

Catalinx
Catalinx
8 months ago

Cred că mă îmbrac normal și cu gust.

Stropic
Stropic
8 months ago

Nu cred ca te-a evaluat dupa haine chelnerul, cred ca se referea ca obiectiv era mai scump – adica fata de restul lucrurilor din meniu, nu fata de ce iti permiti tu.