Autodeterminarea lovește din nou – miss Zimbabwe

În virtutea a ”sunt ceea ce declar că sunt”, la fel ca la concursurile sportive cu transexuali există concursuri festive cu transnaționali, sau transetnici.

Cum ar fi ăla de miss din Zimbabwe.
Domnișoara din articol – albă și blondă a câștigat titlul de Miss, cum ar veni, cea mai frumoasă femeie ( care a participat la concursul cu pricina) din țara asta africană. Great african heritage, cum ar veni.

S-au inflamat indigenii că nu se poate, că nu e corect că nu e din familie de indigeni, ci coloniști. Că.

Așa e, e clar că domnișoara vine dintr-o linie genealogică europeană, față palidă cât cuprinde, și poate că nu e corect să se numească reprezentativă pentru țara respectivă la un concurs de miss. Adică are șansa de a câștiga miss Univers; zic și eu, habar nu am daca are șanse reale, dar mă gândesc că miss Zimbabwe participă la miss univers, așa merge, nu?

Iar dacă așa, atunci celelalte țări ar putea invoca un avantaj incorect pentru Zimbabwe.

Sigur, mai e și perspectiva frumoaselor native care nu apucă să se remarce, nu zic nu, dar pe de altă parte pe domnișoara albă au votat-o unii din juriu nu? Albii au 2% reprezentare în țara respectiva? Pai juriul ăla , erau nativi, sau toți ”coloniști” ? Că dacă nu erau ăia din juriu etnici, e clar, au trișat, și-au favorizat intrusa, dar dacă erau – păi ce facem aici?

Este cea mai frumoasă femeie din țara aia una albă? Sunt albii mai frumoși, chiar și în ochii celor de culoare?

Oriunde mă uit și din orice perspectivă , mă lovesc cu capul de un paradox al corectitudinii politice și mă umplu de rasism pe haine.
Eu n-am păreri pe temă, n-am organizat eu concursul, nu știu dacă tanti e cea mai frumoasă, sau dacă ăstea sunt criteriile ca să câștigi titlul de Miss – eu așa cred, ca un misogin ce sunt, na , dar poate sunt altele, că eu mă uit doar la full fledged porno, nu la teasere.

Dar orideunde vreau să apuc chestia asta, mi se prăbușesc încap atât paradigma feministă cât și aia woke – vezi, e rău când lași oamenii să-și facă de cap și nu le dai instrucțiuni clare despre cum se concurează și cum se votează politically correct?!

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
7 months ago

Ce disputa? Poate participa la miss orice femeie cu cetatenie zimbabuiana sau cum s-o spune.

Pai ce, se pune cota de participare? In uk nu a castigat anul asta o tipa de culoare desi nu e populatia majoritara?

Vestea buna e ca parca citisem ca au scos si limita de varsta (de sus, nu de jos). La anul castiga cineva peste 60 de ani. 🙂

0040
0040
7 months ago

Ce-i frumos, ii place si la negru, ca tot amintisi de PopcORN.