…și Barbuda

Este o insulă în Caraibe, sora… iar aici m-am blocat că nu știu dacă se zice corect ”Antiguăi”, sau ”lu’ Antigua”. Deja mă zgârie pe toba urechii drepte, că se scrie ”Antigua” și se citește Antig’a. Nu ”Antiga”, așa cum am scris eu, zici că e în klingona veche.

Insula asta a fost distrusă în 2017 de uraganul Irma, după care a mai venit unul la nici 2 săptămâni și a terminat treaba. Toți localnicii au fost evacuați că o beleau dacă nu.

Aveau o plajă lungă de 17 mile, le-a devastat-o și a facut un golf în insulă.

Aveam și io o dronă să vă filmez ce-a mai rămas, dar degeaba aveam, că m-am trezit acolo că nu pot s-o decolez că eram în zona de protecție a aeroportului – puteam să fac niște ghidușii, doar dacă mă gândeam de dinainte, din Antigua – unde aveam internet, că nu era niciun avion în PRIMUL loc unde am vrut s-o ridic, în al doilea eram fix lângă fâșia de aterizare, pe plaja prințesei Diana, adică răposatei Diana.

Așa că tot ce pot să arăt e de la firul nisipului, dacă vreți mai de sus, vedeți la alții. Tot cu ăștia am fost și io acoloșa.

Hotelul ăla dărâmat ilustrează starea insulei acuma. Între under destruction și under construction.

În 5 ani de acum încolo o să fie cu resorturi in prime time , numai bine de vizitat. În 30 , pariez că o să dispară că e mai plată decât apa plată și înălțimea medie peste nivelul mării estimez că e un metru-doi sau ceva pe acolo. Așa că, ăștia tinerii care nu vă bosorogiți până atunci peste cinci ani începeți să faceți rezervări acolo, vă las link în descriere, cu profitshare. Is fac resorturi Robert de Niro și alți actori bogați care nu au pe ce da banii.

Acum, o excursie de “o zi” ( vreo 6 ore) cu ăștia, din Antigua, a costat cam 320 de dolari, cu masa pe barcă inclusă.

Până atunci , nu este nimic relevant de făcut aici, decât baie în ocean și să te hlizești ori la pești ori la ce frumoasă e apa . Altfel, Antigua e baza. Mai multe în episodul următor.

Mai jos o probă vagă de snorkeling, îmi trebuie echipament mai bun că era să mă înec ca prostul în free dive pe adâncime modestă.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
6 months ago

Muzica de pe filmare e foarte bine aleasă