Au respins ăia de la CCR sesizarea pe OUG-ul dat de Ciolacu , că nu aveau ce să mai facă din moment ce colegii lor de la Înalta Curte ( poate ar trebui să se numească PreaÎnalta, sau Preasfințita) au dat ordin să-și crească salariile, zici că sunt șefii la buget, gen de azi, atâta e taxa,de unde de ne unde, să vă faceți bani.
Acuma să vedem de unde, că presupun că de la noi, na. Dar e bine, că altfel justiția merge ață, de banii ăștia! L-au condamnat și pe domnu’ Iorgulescu cu executare, bine , executarea mai încolo că e bolnav, nu poate chiar acum. E bine, ne revenim noi, stai să treacă războaiele ăstea, refugiații și ce ciume or mai veni.
Mi-a plăcut cum a zis ciolacu, că luăm de la ăia mari, de la bogați de la… când să luam ”stai că nu-i chiar așa , că nu se poate să îi pedepsim pe ăia mari, că unii sunt companii naționale”, iar dintre ăilalți luăm doar de la fraierii care nu-și negociază dealuri separate de primit banii înapoi, gen COCA-COLA.
Ușor și tacticos ne dau la temeile ăstora care era în primul rând să ne dea, problema e că degeaba ne dau, că n-au de unde dracului să ia câți bani au ei nevoie , dacă am avea să-i plătim.
Care aveți PFA-uri, închideți-le. Cel mai bun sfat.
Îmi povestea frate-meu că tot vedea oameni care făceau cumpărături zilnice din supermarket pe firmă, PFA. No, acuma vor trebui să fure din magazine pe firmă, că salariile ălea la judecători trebuie plătite din ceva și pui taxe procentuale, dar trebuie să fie din ceva, activitate economică nu?
Si alternativa la PFA care e ?
Angajat ?
Microintreprindere ?
Șomer. Mai bine iei, decât să dai!
Momentan merge mai bine pe firmă/ micro.
Cu SRL-ul am trecut plafon si o sa platesc 3% impozit pe venit, dar faptul ca se mai duc 2% in plus la impozitul pe venit nu conteaza la fel de mult ca si scutirile pe care le pierdem. Eu sunt mic, cred ca ma afecteaza mai putin, o sa cresc preturile pentru colaboratori si o sa am grija sa nu scada salariile angajatilor, dar aia care fac productie si au zeci / sute de angajati, ramane de vazut ce naiba o sa faca. PFA-ul ma gandisem si eu in prima faza sa il inchid si sa mai fac inca… Read more »
Există vreun motiv pentru care să te angajezi la firma ta, ținând cont că plătești oricum cass pe dividende, încă și pe PFA?
Sincer, un prea înțeleg 16.70%, dar cred că e un calcul care ți se scaleaza așa ție.
Firmele fara nici un angajat sunt platitoare de impozit pe profit. Ce-i drept, as putea sa mut un angajat de la cealalta firma pe noua firma.
16,70% este din calulul din linkul cu tabelul comparativ pentru venitul de 300k / micro cu 1% aferent 2024.
Păi da. Nu are sens să fii și PFA și angajat la firmă dacă operezi cu alți angajați. Este mai simplu să muți din angajați.
Zic si eu( ca nu stiu mai mult) : exista mai multe feluri de societati. Mai este si intreprinderea individuala si una parca familiala.
Or avea taxe mai mici?
II/ IF au statut de taxe similar cu PFA-ul, IF-ul fiind dezavantajos intrucat regimul se aplică fiecărui membru al intreprinderii, practic plătesc fiecare ca angajații la intregul venit, minus cheltuieli. Are avantaje de contabilitate simplă, un regim de amenzi preferențial, în schimb răspunderea se extinde asupra patrimoniului personal, ca și în cazul PFA-ului. Normele de venit, acolo unde există, sunt similare celor de la PFA.
Nu e o idee favorabilă.
Unul( care nu mi-e simpatic) zice altceva( si comentariile sunt informative)
https://arhiblog.ro/romania-este-paradis-fiscal-doar-ca-voi-nu-prea-iesiti-din-tara/
Păi, in context relativ la țările din UE , este corect ce spune. Am menționat asta intrr-unul din articolele trecute. Dar tot relativ la ce se întâmplă acum spun că nu, e stupid. Pentru claritate: Da, Romania are taxare relaxată relativ la țările din UE – pentru companiile mici. Și mari, cu **”, dar pentru cele mari la fel este și în restul lumii, lol. Nu pentru PFA-uri , nu pentru angajați. Pentru astea e jaf. Dar nu, nu e paradis fiscal. Paradisul fiscal nu e acolo unde te călărește ANAFul pă peste tot pentru taxe. Și nici taxele nu… Read more »