Nu se spune dar ne călărește criza mai ceva decât covidul

Lumea râde de Rusia că au scădere economică, că sancțiuni, că.

Lumea râde de China că sunt în cap cu imobiliarele , cu economia de producție. Cu.

Lumea râde de arabi că nu le-a ieșit aia cu limitarea producției petrolului ca să țină prețul sus, decât cu ajutorul Hamas și al evreilor, lol, că altfel economiile țărilor au tot reușit să consume mai puțin.

Între timp, în afară de vreo câteva branduri , se vând mai puține rable. Mai puține telefoane.

A stagnat implementarea 5G, companiile producătoare de tehnologie fluieră a pagubă și se regrupează, bursa din US arată asta cu nasul în pământ, bursa din UK era deja în beci, bursa din Europa…

În România aud pe la toate televizoarele lui tata numai handicapați vorbind de creștere economică și “care criză? Aici e criză economică Arătați-mi șomajul, Arătați-mi oamenii dați afară de bănci ( n.m. fiecare cu fetișurile lui ). Noi importăm muncitori că nu avem forță de muncă , sunt mii de locuri de muncă disponibile” . Dar evită să vorbească de încasările modeste ale ANAF, stau calare pe firme la lins la bonuri, că au auzit ei din presă probabil că nu se încasează TVA-ul destul și că nu plătește lumea impozit. Îmi spunea un prieten că au stat la el 4 luni în control ( o firmă mică, că de aia ii zice “micro”) dar atata le-a luat să lingă toate bonurile din ultimii 5 ani și să îi refuze cheltuieli/ deconturi de până în 17,000 de lei, anume să plătească impozit pe dividende la ei ( vreo 8%) că nu se justifică drept cheltuieli . Și îl “intimidează” ( in mintea lor, îl doare în pulă pe om) că să accepte evaluarea lor că altfel ei continuă controlul și “mai găsesc”. Lol. Mai găsesc o pulă. Știi cum e aia ? Stai 4 luni să faci 1600 de lei, că nu poți, plum, să pleci cu niciun leu presupun , și după aia auzim că fiscul are încasări slabe, că.

E groasă, dar nu se vede, că mai e vaselină pe ea și avem și bucile sparte demult de alte greutăți.

4.2 5 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alifie
Alifie
6 months ago

Avem deja o OUG pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetarepeanul 2023, cu posibila intrare in vigoare in 1 noiembrie 2023, autoritatile pubice nu o sa mai aiba voie sa achizitioneze ) Reparații curente; c) Bunuri de natura obiectelor de inventar; d) Cărți, publicații și materiale documentare; e) Consultanță și expertiză; f) Pregătire profesională; g) Studii și cercetări;
Pe programul national de investiti Angel Saligny s-au decontat sume foarte mici, si ultimile plati parca s-au facut prin august, CNI au oprit finantarile, cu alte cuvinte, e foame de bani. Mare.

0040
0040
6 months ago

Ultimele firmituri cred ca…

Autoritatea contractantă are dreptul de a achiziţiona direct produse sau servicii în cazul în care valoarea estimată a achiziţiei, fără TVA, este mai mică de 270.120 lei, respectiv lucrări, în cazul în care valoarea estimată a achiziţiei, fără TVA, este mai mică de 900.400 lei. “