Mă trage curentul!

Zici că suntem în România și alta nu.

Am montat panouri pe casă, în UK . Parte din operațiunea monstrul sau ce pula mea plătesc mă 2000 de lire pe an curentul?

Nu e bai, panourile au costat 13,500 de lire. Nu doar ele și instalarea, și două baterii de 6.5kwh. Și sunt câteva – putere instalată 8.1KWpp, 20 de bucăți. Ar mai încăpea 4 pe casă , dar nu prea am cum să le înseriez că depășesc specificațiile de curent și tensiune ale invertorului. #atâtasaputut.

Ca să îți pui invertor mai mare de 5KVA trebuie să ceri aprobare de la operatorul de distribuție ( DNO), cum ar veni ăia care dețin infrastructura locală de curent electric. Ca să pui mai mare de 8KVA pe monofazat trebuie să sugi pula, că nu prea te lasă , din motive obiective. Ca să îmi trag trifazat mai decartam la un 10,000 de lire ca Becali. Lasă să mai stea banii și la mine, că și-așa nu prea


____

… Mă băteam pe burtă că , gata, am aplicat  la planul tarifar flux de la furnizorul ( octopussy) care plătește cel mai bine  curentul exportat în rețea și că fac căcatul praf de acum, cu smartmetrele pizdii. 

Pentru că sunt sandilăi mi-au pus și la gaz tot smartmeter din ăla. Perfect, futu-i în gură. Să-mi poată opri curentul de la distanță. Sau măcar citi. Au zis că durează un pic să se conecteze la rețea și să bage date in sistem. La rețeaua 2G, remember ce-am zis de 3G că dispare dar ăsta nu? Dacă dispare 2G belesc pula contoarele noastre SMET și SMET2.

Perfect, cam o săptămână, am așteptat cam o lună până când au zis că ei au anumite probleme să citească datele de pe contoare, dar rezolvă imediat. 

-Păi trimiteți, dom’ne, pe cineva să repare 2G-ul în contoare . 

-Nu, că rezolvăm online. 

-Rezolvați. 

Până când au început să îmi dea mailuri că să le citesc și lor contorul și să le trimit și poză că dacă contorul meu nu merge ei nu mă pot pune pe tarfiul de flux ( adică plătesc măunțiș)  4.1p/Kwh în loc de 15.

I-am sunat să-i intreb de săntate și de mă-sa și cică ”păi ați programat pe cineva să vină să și să verifice contoarele?”
Băi, nene, la boul sărac nici câinii  nu latră…

Saga continuă, că nu e nimeni disponibil momentan, o sa vină cineva să facă un reboot la contoare. Dar nu chiar acum, la anu! Și la mulți ani. La mulți ani ”România te iubesc”, #mândru că am emigrat în UK și nu mai simt diferența de incompetență. În sfârșit mă simt ca acasă și simt că încep să mă integrez. #așada



5 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
4 months ago

Dar ceva ajutoare pt instalare fotovoltaice nu dau?

Nu pot sa cred cu grija pt mediu si socialismul de acolo.

Catalinx
Catalinx
4 months ago

Ba cred că da, dar doar la #saraci. In teorie m-aș putea califica, dar cred că e o idee proastă.

Stropic
Stropic
4 months ago

De ce???

Sigur, probabil e ceva birocratie etc, dar na, macar nu e gratis.

Stropic
Stropic
4 months ago

Inteleg – eu ma gandeam ca e un program gen ca cel din Romania, cu panouri pt toata lumea, si ca te referi ca e pt #saraci in ideea ca de ce te-ai complica asa (birocratie, intarzieri, nu poti lucra cu oricine, dosare etc).