Am râs, dar asta e definiția eșecului structural

Titlul ăsta are ceva PR populist în el – vedeți domnilor, până și guvernatorul băncii centrale se mută înapoi cu părinții, nu-i nicio rușine în asta, ”we are all in this together”. Probabil că doamna n-o duce chiar așa rău, dar pe de altă parte, cred că o duce.

Respectabila doamnă este o femeie de carieră, cu pedigree discutabil social, dar bun științific – părinții au formație academică și respectiv în inginerie. Este un profesionist cu istoric și competențe dovedite.

  • Doctorat în inginerie financiară ( nu înseamnă ce se spune în popor că înseamnă) la Princetown
  • A lucrat la Goldman Sachs și la First Republic în poziții cheie.

Ceva-ceva pedigree are ea, cu cetățenie duală, pescuită și plantată pe poziția de guvernator la Banca Centrală a Turciei după ce guvernatorul anterior a redus dobânzile ( erau alegeri, deh) și a ars rezerve valutare străine în valoare de vreo 25 de milioarde de dolari , ca să se ție la liră, cât de cât. Ăsta e prețul plătit de Erdogan, din buzunarele populației, desigur, pentru a fi reales.

Acuma a luat-o pe tanti și ”treci, fă, și repară.” Erdogan e nenea ăla care a ținut-o pe șefa Uniunii Europene să stea în picioare, un gentleman fin.

Doamna nu e doar o femeie de carieră liberă și independentă, ci e căsătărită cu un domn care e și director la o companie de investiții. Adică nu chiar plebi ca noi așa. Și au și un copil.

Nu știu cât plătesc ăia de la Glodman saci de aur , am auzit că bine. Dar ”am auzit” că de la First Republic a luat așa vreo 8 milioane de dolari .

Dar s-a mutat cu mă-sa, mă înțelegi. că ce mai e milionul de dolari în Istanbul în ziua de azi.

Definiția eșecului structural este însă când puterea aduce maimuțoi la a guverna servicii critice, după care e nevoit să aducă profesioniști pe care să îi spoiască ca ”din popor” și suferinzi ai aceluiași sistem care luptă împreună cu poporul să iasă din mizerie.

Când, cu bună știință, numești guvernator al băncii centrale pe cineva care are tema de a poza în sărăcie lucie, adică cuvintele sunt ”nici directorul băncii nu-și mai permite o casă din venituri” ( chiar dacă e un fals ordinar) , nu-i nimic de lăudat se cheamă premiul Darwin pentru atingerea obiectivelor politice.

Mă gândesc cum ar fi să îl auzim într-o zi pe Isărescu că gata, nu mai are bani, se mută cu copiii ( la 75 de ani se poate muta cu părinții doar dacă demisionează de tot) .

4.8 4 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
4 months ago

O primesc eu la mine în apartament, dacă vrea.
Ofer căldură.

Stropic
Stropic
4 months ago

Puteau sa mai nuanteze putin cu castigul ca sunt aproape de familie bunici etc, transmiteau si ca da suntem toti saraci impreuna, dar si un bonus de uite ca nu e asa rau sa fii sarac ca #valori traditionale.