Un miliard prea mult pentru vaccinuri

Am o problemă cu știrea asta.

*Notă – am un bias pe tema asta că lucrez (și) pentru Big Pharma – chiar în zona cu pricina și îmi placece fac. Că să nu avem discuții că nu mi-am declarat posibilul conflict de interese. Deși nu prea este unul.

DNA vrea să îi ancheteze pe Câțu, Vlad Voiculescu și pe Ioana Mihăilă pentru achiziția de prea multe vaccinuri. Băi, de anchetat să îi ancheteze,însă au început campania publicitară prost.

Ei zic cum că guvernul a cheltuit cu 1 miliard prea mult pentru vaccinuri, comandând cu 52 de milioane mai multe doze decât era necesar pentru vaccinarea întregii populații. Ei zic că 37 de milioane de doze ar fi fost suficiente pentru vaccinarea a 23 de milioane de persoane.

Și unele lucruri mă înfurie, de pildă cum pizda mamii lor au calculat ei asta ? Vaccinurile atât de la Moderna , cât și de la Pfrizer au fost gândite să meargă în 2 doze. Deci numărul lor, 37 milioane de doze ajungea pentru 18.5 milioane de oameni. Au fost dozele de Johnson , gândite să meargă cu o doză, dar pe urmă s-au răzgândit și a fost completat și ăla cu altceva. Deci tot așa. După care să nu uităm de boostere, că vaccinurile nu au prea mers chiar așa blană. Cam toată lumea a primit recomandare de 3 doze, deci 37 milioane de doze au ajuns aparent pentru 12.33 milioane de oameni.

Dar totuși 57 de milioane de doze in plus e un număr prea mare. Este ?!

Eu am făcut până anul trecut 5 doze. Și aș mai fi făcut o doză și anul ăsta dacă mai aveam unde….. Nu îmi spuneți că e, nu e așa de lesne.

La 5 doze ( 1 la 6 luni) ies din nou vaccinuri pentru 18 și ceva milioane de doze.

În final plângerea e că s-au dat cu un miliard mai mult decât era cuvenit , pentru vaccinuri. Care au venit cam in timp record. Pentru că toată lumea a turnat bani cu nemiluita. Cu nemiluita.

România are buget de cheltuit pe apărare 10 miliarde in plus. Dacă nu dau turcii, ăștia rușii, voiam să zic, sau dacă nu ne consumă toate rachetele, tancurile și avioane n-avem oricum, de ne mai rămân ceva din ele, putem să acuzam ministerul apărării și CSAT că au cheltuit prea mult pe apărare?!

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Valentin
Valentin
5 months ago

Boss, nu știu de unde ai luat tu cifra de 23 de milioane de cetățeni luați în calcul pentru vaccinare. Ai aici link-ul la comunicatul DNA, ei spun de 10,7 milioane (cifră care ar fi fost comunicată de statul romăn către Comisia Europeană la momentul respectiv): https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=12292

Valentin
Valentin
5 months ago

Conform comunicatului DNA, a fost vorba de vaccinuri pentru 10,7 milioane de persoane, cifră care a fost comunicată Comisiei Europene de către statul român la vremea respectivă. https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=12292

Catalinx
Catalinx
5 months ago

Am dat link.

animaloo
animaloo
5 months ago

cam ciudat, ca io am gasit linkuri din 2021 care zic de vreo 16mil de eligibili

animaloo
animaloo
5 months ago

nush de ce ai impresia ca as fi de partea dna de data asta.
Dar, ca idee asa, evident doar o coincidenta. Procurorul care s-a autosesizat este antivaxx. Coincidentele dracu..