Profesorii au negociat “la sânge” cu PSD-ul vara trecută pe niște salarii care li s-au promis și li se dau. La pulivară.
In punctul ăsta guvernul trebuia demis pentru că pur și simplu nu au cuvânt, deci nu au autoritate, nu poți negocia o chestie cu unii, care pe urmă vin și spun altceva.
Dacă mă întreabă cineva pe mine ar trebui să fie în constituție – dacă un guvern nu duce la îndeplinire la momentul stabilit obiectivele negociate pe care și-a dat acordul, demis din oficiu și alții noi.
Bine înțeles că nu mă întreabă nimeni și că în România e acceptabil să semnezi un contract și după aia să te sucești că te doare operația.
Pai atunci hai sa punem in Constitutie si prevederea: cine fura statul sau face evaziune, sa fie schingiuit in piata publica. Nu cred ca nu au vrut sa nu le ofere marirea aia, ci cred ca pur si simplu s-au trezit ca a intrat criza tot mai adanc in bugetul national. Au colectat mai putini bani. De ce? … aici e marea problema/intrebare. Cred ca nu le-au mai ajuns niste bani pe care se bazau. Nu cred ca a fost rea intentie, ci pur si simplu lucrurile s-au complicat la nivel macro. Anul viitor e an electoral. aveau tot interesul… Read more »
Pai atunci hai sa punem in Constitutie si prevederea: cine fura statul sau face evaziune, sa fie schingiuit in piata publica. Nu e nevoie, că există cod penal. Nu cred ca nu au vrut sa nu le ofere marirea aia, Acesta este un comentariu românesc, de tipul ei au vrut dar nu s-a putut. Eu am o idee si mai bună. Nu cred nimic si nu ma interesează ce-au vrut. Ai semnat un acord, îl încalci – demisia. E o problemă de încredere – cu ce pula mea cuvânt și autoritate crezi că mai poți negocia cu oricine, din punctul… Read more »
Sunt atatea alte situatii de abuzuri/incalcari de contract sau angajamente care raman nepedepsite la noi. Cel mai recent m-am lovit cu aia de la Orange ca mi-au modificat abonamentul fara acordul meu, incalcand practic conditiile contractuale. Am dat cu scris la ANPC dar vad ca intarzie raspunsul, bag de seama astia or avea vreo pila pe acolo. Dar altfel, ce as putea scoate pentru o incalcare de contract in justitie (poate cel mult valoarea serviciului furnizat pe lunile curse dupa incident, deci apa de ploaie, nu scot nici banii pe proces, ca nu pot demonstra ca am avut pierderi majore)… Read more »
Gen ca promisiuni electorale?
E ok, altii noi la anul, de cuvant oricum nu se tine nimeni :))
Promisiunile electorale au ca termen perioada mandatului si sanctiunea e in mana alegatorilor.
Un contract semnat cu un grup de cetateni cu o data de executie e mai important decat o promisiune electorala si trebuie sanctionat in momentul in care a fost violat.
Nu chiar, ca promit si ei initial un timeframe, gen pana la anul facem podul. Nu se poate face totul in ultima zi.
Si acum, nu am citit, dar mai mult ca sigur au amanat cresterea suplimentara, nu au anulat-o.
Cand ai calendar de contract, amanarea efectuată unilateral reprezinta nerespectarea contractului.