850 de lire

Am zis că au rupt ăia jgheabul când au izolat acoperișul.

OK, am să găsesc pe altcineva să înlocuiască vreo 4 metri de jgheab , că nu mai vreau să îi văd pe ăștia pe aici.

Îi sunt pe mai mulți acoperișari din zonă. Un nene și răspunde. Că mă sună el a doua zi că e în zonă sa vină să se uite. OK. Sună el z dar eu eram în ședințe. Îi zic sa vie și să se uite oricum că sunt acasă. Nu vine. Îl sun eu iar peste trei zile. Zice că jobul minim la el e 350 de lire, ca să știu , că pare un job mic. Îi zic că sunt de acord că e un job mic și cu suma, și că să îi trimit poză. Îi trimit.

-Aaaaaa, păi jgheabul tău model vechi de plastic , nu se mai găsesc și astea trebuie să îl schimb pe tot (12 m ) .

-OK, cat?

-850 de lire.

-Te sun io.

La pulivară.

Bă , sincer, la ce vreme e zilele astea in UK și cât e ziua de scurtă (8h54min) tot așa ceream și eu, cred. Totuși , eu nu fac 850 de lire pe zi ( sau fac dar muncesc mai mult de 8 ore) . Dar cred că e mult. Cine are bani, să dea , nu mă supăr, că nu dați de la mine. Mie nu mi se mai prelungesc contracte, mă uit cu intristare la perspectiva de a câștiga ca un proletar.

Caut pe google și al doilea link îmi dă unele de aceleași dimensiuni. Modelul un pic diferit, drept care trebuia să fi înlocuit tot jgheabul ( explic de ce ) , dar nu am făcut-o, am considerat că durează prea mult, să o fac eu. Am considerat prost.

Piesele m-au costat 127 de lire ( 25 de lire livrarea ) de la National Plastics.

Am luat mai multe, erau suficiente 1 jgheab de 4 metri in loc de două , 2 bracheti de unit secțiuni in loc de 3 și 3-4 bracheti de prindere in loc de 8. Circa 60+25 -> 80 de lire maxim. Dacă voiam să înlocuiesc tot jgheabul din partea aceea a casei , m-ar fi costat materialele circa 160 de lire cu tot cu transport.

Așa trebuia să fac, pentru că bracheții care unesc segmenții etanșează noul jgheab, pe cel vechi , nu la fel de bine. A trebuit să pun silicon, când l-am montat a fost prea frig. Până atunci a arătat bine, de funcționat mai puțin.

Am lucrat fără pricepere de la circa 10:00 la 13:30 , 14:00 până am făcut un pic curat și am strans sculele ( a făcut soția mai bine curat, așa face și cand lucrează altii) , deci una peste alta 4 ore, jumătate de zi, dar e ziua scurtă. Dacă îl schimbam pe tot terminam in 6 ore că era mai ușor, nu mă mai chinuiam să tai jgheabul existent pe poziție ,îl demontam și montam altul se potriveau exact prinderile. In doi inși am fi terminat in 2-3 ore tot. Mai ales daca ne și pricepeam mai bine.

Care aveți de înlocuit jgheaburi , burlane, știți unde mă găsiți – 850 de lire, zilele ăstea SAP-ul se plătește și se caută ceva mai puțin ( prin UK).

5 4 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
11 months ago

Ce jgheab e ala de 12m si un singur burlan de surgere la capat? Cam lung… o sa se umple cu gunoaie, frunze, kkturi aduse de pasari cu doar o scurgere la capat.

Eu vara asta am dat vreo 5 galeti de moloz jos din jgheab pe o distanta mult mai mica de 12m

Stropic
Stropic
11 months ago

Pai asta voiam eu sa zic, cat citesc aici la tine simt nevoia de niste cursuri si nu tocmai pe sap. :)))

Practic ai castigat 850 de lire pe 6 ore. 🙂

Dar cum functioneaza, tu ii platesti 850 de lire si separat materialele pe care le cumpara el, iti zice el ce trebuie si il astepti tu cu ele sau e 850 all inclusive?

speedy.gonzales
speedy.gonzales
11 months ago

nici nu e de mirare ca s-a rupt ca e de plastic
ala in 3-4-5 ani trebuie inlocuit ca se coace de la soare. ma rog, nu au englezi prea mult soare, dar orisicat vara tot mai bate soarele

daca era din metal cum se fac in partea asta a europei tineau lejer 10-20 ani. iar daca loveai unul din ala si il strmbai, il demontai, ii dadeai cateva ciocane sa il indrepti si apoi il puneai la loc

Catalinx
Catalinx
11 months ago

Nu este așa. Burlanul ăla este acolo cel târziu din anii 90, dar ar putea fi 70. Estimez un minim 30 de ani de viață. Adică mai mult decât 10 – 20 de ani car ține un burlan subțire din tabla moartă până se găurește de rugina. Alea zincate țin 30+.

Și s-a rupt pentru că muncitorii sunt niste handicapați , nu că e de plastic. Dacă era de tablă era mai subțire și se îndoia, trebuia să îl iau la ciocane.