Handicapat în țara ITștilor. Partea I

Că n-am nervi de toată povestea acum.

Domnu’ Boloș nu-nțelege, dar eu urlu și înjur ca un handicapat apucat de furii și tourette.

Duceți-vă, bă, în pula mea, cu e-factura pizdii mă-sii.

Nu, nici n-am ajuns la aia , că nu vreau să stau eu să le încarc e-facturi în SPV cu mâna că n-am înnebunit.

În mod normal, încerc să rezolv orice interacțiune cu statul prin contabil avocat , oameni din ăștia cu nervi mai buni decât ai mei.

Zice Boloș:

Acum nu înțeleg cum pentru unii este o dificultate. Dacă utilizarea modulului e-Factura depășește abilitățile tehnice ale unui întreprinzător, noi am lăsat portița deschisă și de aceea sunt contabilii cu care vom avea întâlnire pe această temă, pentru a mai lămuri din problemele pe care le au și consultanții de specialitate în domeniu”.

Europa FM, circa și ceva

Nici nu mă apucam de asta, io întreprinzătorul, dar nu e contabilul gata și mi-am închipuit, prost că nu depășește abilitățile mele tehnice, ce dracu’ . Nu de asta, dar cu asta mă ocup printre altele, de vreo 15 ani. Nu, nu cu efactură, că mă spânzuram până acum, cu implementarea de soluții software pentru business, interfețe de date, documente și alte asemenea. Din dă-ăstea mănânc și eu o pâine, ca tot ITstul.

Dar, cum contabilul nu e gata, zic lasă că m-apuc eu, fac semnătură digitală calificată ( ALT CĂCAT) , fac cont la SPV. Fac.

Cu semnătura virtuală e partea a doua, că cu aia am început și m-au apucat crizele, dar pe aia am rezolvat-o și când am ajuns la partea cu ANAF-ura pizdii mă-sii de portal , mi-am dat seama că nu pot să public articolul ăla așa, trebuie să mai tai din înjurături, că nu se diferențiază de ăstălaltul, iar treaba a mers mult mai puțin rău cu ăia.

Și cum aveam eu semnătura digitală calificată la purtător, adică nu chiar, că e pe cloud, ca orice căcat acum ( opțiunea mea, că puteam să iau cu token fizic, dar n-aveam timp de prostii ), zic că hai să configurez e-factura în smartbil. Că eu pe ăștia îi folosesc pentru facturare.

Nu le fac reclamă nu știu dacă sunt cei mai buni, sau cât de buni sunt, știu că eu la un moment dat m-am săturat să fac facturi în word , excel , you name it, și cum nu prea e OK s-o fac în SAP , că am licență doar de demo și dezvoltare , nu de business, așa că mi-am cumpărat un cont la smartbill. Iar ăștia au integrare cu SPV-ul, de ceva vreme și la fiecare emitere de factură îmi zic că fac ei asta pentru mine ( și-o bagă în e-factură), dacă îi conectez cu SPV-ul meu.

Și am opțiunile astea.

Repet, nu le fac reclamă , doar prezint drumul meu spre disperare.
OK , dacă zic că nu am acces in SPV cu certificăcat digital mă trimit la contabil ( cum probabil o să și fac, până la urmă). Au si un video.

Am zis că dacă tot am certificatul să pun mâna să mă înregistrez la SPV.

Intru pe ANAF, la meniul ”Servicii Online”, opțiunea ”Înregistrare Utilizatori”

Selectez spațiul privat virtual .

Accesez secțiunea de Instrucțiuni pentru persoane juridice.

Este documentul ăsta, care explică procesul.

7 pași simpli.

Zic, haida.

Dau clic pe ”Înregistrare Persoane Juridice”, aleg înregistrare utilizatori cu Certificat Digital.

Pedalez prin formular și mă opresc la ”selectati documentul de confirmare” .

Am căutat până m-am săturat pe site pe la ei ce e ăsta și după aia am intrebat google și tot pe smartbill am aflat ce este și de unde să descarc template-ul de pe site-ul ANAF.

De la servicii online / descărcare declarații .

Ce este acest document?

Este o cerere tip, pe care o fac eu și o adresez eliberatorului de cerrificat digital ca să confirme ( ‘member adeverință? ”Prin prezenta se adeverește că …”) că eu sunt deținătorul certificatului digital , numărul.

Boloș!

5 4 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Sip
Sip
3 months ago

Vezi ca parca am văzut ca nu accepta cloud. Trebuie sa fie token pentru ANAF

Alifie
Alifie
3 months ago

Intr-adevar, nu-i extrem de simplu, stiu doi mosuleti care s-au lasat de dirigentii doar pentru ca nu aveau chef de operatiuni digitale. Alti cativa mosuleti vin la noi sa le facem cacaturile astea pe motiv ca ei nu se pricep si nici nu ar fi dispusi sa dea bani pentru contabili. Foarte complicat nu este, daca nu ar fi bagat si documentul ala de confirmare – caruia nu ii vad nici eu utilitatea, chiar ar fi fost simplu.

Stropic
Stropic
3 months ago

Pai nu e link sa il descarci acolo sub “selectati documentul de confirmare”?

Catalinx
Catalinx
3 months ago

Ba da, este. Ia dă click pe el :).

florin
florin
3 months ago

E distractie cu anaful, ca sa depui declaratii sau sa te autentifici cu certificat digital trebuie sa intri pe e-guvernare (care nu recunoaste semnatura decat in internet explorer mode). Atat ca la inceputul anului nu se mai incarca site-ul in acest mod, asa ca am mers pana in punctul in care cerea certificatul, copiat url, deschis browserul direct in IE mode si am depus declaratiile. Trimis sesizare la anaf care au zis cateva cauze printre care browser la client care nu permite renegocierea de SSL (cel mai probabil in cazul EDGE. Asta dupa ce initial ei mi-au zis sa folosesc… Read more »

Fery
Fery
3 months ago

ba da nu era ca e-factura e obligatorie numa pentru servicii prestate pe teritoriul romaniei? tu asta simulezi?

Catalinx
Catalinx
3 months ago

Ba da. Am unul dintre contacte cu o companie din Romania .

kd-
kd-
3 months ago

Iti trebuie token fizic. Iar contabilul poate sa dea el 2 clickuri si sa autorizeze contul de smartbill in spv, ca oricum are deja cont (contabilul) in spv, ca doar iti depune declaratiile. Documentul de confirmare a lu’ peste prajit il iei de la ala care ti-a dat certificatul. Eu mi-am luat tokenul de la certsign… pana acum n-am avut probleme.

Filip Pacurar
3 months ago

Man da nu vezi si tu ca ai link sub campul ala “descarca documentul de confirmare” ? :)) tre sa intri pe alt site/link cand ai direct download link acolo?

Anonim
Anonim
3 months ago

Ba da, văd. Îți cer prea mult dacă vreau să apeși pe el? Ai link să ajungi acolo în articol.

=>

document-confirmare
Last edited 3 months ago by Anonim
Anonim
Anonim
3 months ago

OK, ai dat click, se downloadează ceva, te-ai uitat să vezi ce conținut are PDF-ul ăla ?

Auch…pai bine ma, tu cu browserul vrei sa-l deschizi? Presupun ca tot din browser vrei sa si aplici semnatura digitala. Acum nu zic ca nu o fi posibil, ca nu am stat sa studiez toata treaba asta, dar plm, incearca si tu cu un software dedicat…cum am facut toti muritorii de rand fara pretentii de a face totul din browser…

document-confirmare-cu-adobe-reader
Anonim
Anonim
3 months ago

Probabil glumești, sau lucrezi la ANAF, dacă întrebi asta, fie și retoric. Nici nu glumesc si nici nu lucrez la ei. Eventual poti sa spui ca lucrez pentru ei, prin cotizatiile pe care le fac de atata amar de vreme. Nici n-am citit mizeriile din pagina aia statică care se deschide Aici ne deosebim. Habar nu am, poate pentru ca am mai multe interactiuni(nu e asa ca nu ai depus pana acum declaratii la anaf?) cu ei nu ma astept ca lucrurile sa mearga asa cum ar trebui(si cum corect le descrii). Poate tu nu ai prins vremurile cand si… Read more »

Anonim
Anonim
3 months ago

Dar cred că nu înțelegi mesajul textului

Ba l-am inteles din prima. Si ti-am si dat dreptate ca merge ca o pula(nu stiu daca de la it sau de la vre-un sef care se crede mare designer- aspect care nu conteaza). Te citesc de mult timp si stiu cum stai cu timpul and so on…
Repet: nu intelegeam ce problema ai avut avand in vedere:

  1. istoricul tau de baiat rau;
  2. te-ai declarat “autist” de mai multe ori
  3. eu am trecut prin procedura fluierand
anaf