Notă: Comentarii în moderare

Nu știu ce s-a întâmplat cu WordPress de pune toate comentariile in moderare și din păcate nu am timp să fac debug prin Php. Setarea este să intre in moderare doar comentariile de la utilizatori neaprobați.

Am câteva idei, dar nu am timp ( in sensul că prefer să îmi petrec puținul timp liber altfel )  să văd ce-i cu ele, așa că asta e, până o să am timp, sau fac ăștia de la WordPress un update.

Dacă știe careva – gen are o idee simplu de testat shoot. Ideile pe care le am eu cer minim jumătate de oră de fiecare .

L.E.

Cred că am găsit problema, la pluginul Akismet, care ar fi trebuit să se ocupe cu moderarea automată a comentariilor – detecția spasmului/ boților și care oricum cred că nu mergea cum trebuie de ceva vreme că îmi cerea să  îmi înregistrez un cont la ei, să aleg un abonament, ca să îmi dea o cheie API , lucru pe care nu am binevoit să îl fac, deși este posibil și un abonament gratis pentru site-uri personale și fără publicitate, adică fix ca ăsta. Dar nu vreau să mă înregistrez niciunde pe site-ul lor, nu vreau niciun serviciu API.

O vreme a mers și așa neînregistrat. Apoi nu a mai mers că nu am mai văzut nimic băgat în spam de Akismet, dar mi-a fost lene să fac ceva pe temă.  Alaltăieri m-am uitat la plugin și am văzut că scria că ultimele 2 comentarii nu au putut fi moderate de plugin prin urmare le-a băgat în spam “până o să le poată modea”. Și că să pun eu mâna să configurez API-ul. 

Eu la faze din astea “nu stau la discuți. Click dreapta, delet.”

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
luvieere
luvieere
3 months ago

Poți să verifici rapid dacă nu cumva ai lăsat goală opțiunea cu numărul de linkuri începând cu care intră comentariile în moderare automat. Ar trebui să fie prima opțiune de la Settings →︎ Discussion > Comment Moderation.

La a doua opțiune, de Moderation Keys, vezi să nu ai vreo expresie regulată catch-all, care să se potrivească pentru toate comentariile.

luvieere
luvieere
3 months ago

Ah, am mai văzut acum o treabă: mi-a intrat comment-ul în moderare și apare un text “Awaiting for approval”.

Din ce găsesc în legătură cu termenul, nu e folosit direct de WordPress, dar sunt mai multe plugin-uri care îl arată pentru comentariile intrate în moderare.

Dacă ai instalat un plug-in pentru comentarii, poate i-au introdus într-un update recent vreo secțiune de review, unde ar trebui să ai, din nou, reguli pentru ce comentarii sunt marcate. E posibil să blocheze toate comentariile de la utilizatorii care nu au mai comentat de la momentul la care s-a instalat update-ul respectiv la plug-in.

Mad
Mad
2 months ago

So it’s not me. It’s you! 🙂
Adica pluginurile.
cred ca-i mai mult decat moderarea. E un comm, a lui Alex parca, unde e blockquote fara sa arate ca un citat.