Software Românesc. Ghinion

Am citit știrea asta cu atacul de ransomware la sistemul informatic Hipocrate. Un ERP pentru unități medicale.  Niste spitale afectate.

Mă gândeam – repede au uitat cum se face pe hârtie?

Inițial am crezut că le-au dat ălora de la spitale ceva atacuri folosind front-endul, gen tot ce se poate.

Dar nu, au zis că serverele HIS sunt atacate.  Știu că e posibil, dar mi se pare dubios.

În fine , am căutat să văd cine îl produce pe Hipocrate . O companie românească – RSC ( Romanian Software Company ).  Ghinion.

Cică ar fi liderii în digitalizarea departamentelor de HR în România. În general , lideri.

Pot să spun doar câteva lucruri generaliste , fără  incursiuni explicite cu detalii de soluții software și securitate informatică , cu privire la politicile de securitate și protecție a datelor , ca om care mai lucrez din când în când în industfia Pharma.

Soluțiile informatice în domenii sensibile – sănătate,  apărare – au nevoie de protocoale speciale pentru a asigura securitatea infrastructurii și a soluției in sine.

Compania cu pricina are 36 de angajați și vreo 13 milioane de Euro cifră de afaceri anual. Asta e, piața medicală , in România , este mică și sunt de înțeles, in situația asta problemele de management al securității.

Când se întâmplă situații de genul ăsta , sunt probleme de managementul securității informației, nu “vulnerabilități”.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
2 months ago

N-a fost acum o saptamana stirea cu 520 milioane de euro pentru cloudul guvernamental? :)) Astia cu 13 milz de euro nu se califica nici ca pretenderi.

0040
0040
2 months ago

:)))
Pe 12 decembrie 2000, viitorul ministru al finanțelor din guvernele Tăriceanu (2005-2007) și Boc II (2009-2010), Sebastian Vlădescu, fonda firma Romanian Soft Company alături de alți trei asociați. “