O țară de retardați emoțional

Șeful Transgaz a suspendat achiziția de iPhone-uri.

Ăsta e o non-știre care nu avea niciun motiv să fie subiect de indignare publică , cu siguranță nu merită să fie pe agenda unui prim ministru. Ciolacu a convocat conducerea Transgaz , ca să îi ceară lui Sterian Ion să își plătească singur telefonul din salariu . Băi, e o chestiune de principii. Nenea asta, dacă câștigă ceva mai mult decât mine cred că își permite un iPhone din salariu, că și eu îmi permit, deși mă trag pe cur, ca și dumnealui.

Dar este vorba de 34 de telefoane – adică vorbim de ceva gen 35,000 de euro. Ăștia sunt bani de care să discute prim ministrul ? Serios. Îmi imaginez că dacă aș fi prim ministru nu aș vrea să pierd o oră din viața mea să rezolv o problemă de doar suma asta. Aș refuza  o asemenea discuție. Serios că cu excepția problemelor domestice , pe care fiecare om le are și care nu trebuie cântărite în bani, s-ar putea ca timpul meu pierdut să rezolve probleme mai importante, iar eu nu sunt nici pe departe la fel de important ca un prim ministru de țară, fie ea și România.

Problema de principiu este însă alta. Transgaz este o companie de importanță strategică în România, fără discuții.  Comunicațiile sunt un element cheie.  Ăștia vorbesc de 35 de telefoane, probabil pentru șefi , persoane importante. Eh, oamenii ăștia trebuie să aibă telefoane sigure , la fel și laptopuri și orice mijloace de comunicații. Habar nu am, dar aș putea să pariez că securitatea lor e varză, la fel ca a unei alte companii de utilități românești pentru care am fost contractor o perioadă și am observat ce și cum.

Nu poți, băi nene, să le dai ălora telefoane Huawei, Xiaomi, sau Samsung low entry cu support software din pulă, că ăștia chiar pe alea o să le folosească pentru muncă, or să își ia iPhone din banii lor ( salarii / șpăgi) și vor avea comunicații personale securizate și comunicații in interes de firmă și chiar national sparte in pizdă.

Am lucrat angajat în 2012 la o companie de consultanță de importanță strategică zero , iar eu eram un pulifrici ( desigur că la un interviu pot spune că eram important, eu și cu agentul 007, dar altfel nu ). Am avut iPhone de la firmă, toți colegii mei care au vrut iphone au avut. Nu manageri .

Pe unde am lucrat contractor , orice companie serioasă le-a luat angajaților de nivelul meu și mai sus ( eu nu lucrez la nivel de upper management măcar , “C” level, cum se spune , ci sunt mai jos ) iPhone. Este un standard corporate. Unii mai fac concesii, dar greșesc. Din lumea Android , doar Google Pixel se compară și ceva de nișă ( vorbesc de securizare , nu poze și muzică) , iar ăla nu e pe piața din România.

Dacă le dai chinezării – oare ce se poate întâmpla?

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
2 months ago

Ma bucur ca lumea e revoltata ca are iphone, nu si bonus de 280 mii euro anual – net. :)))

Doar ca nu sunt chiar 34 de telefoane.

In 2020 960 de telefoane, in 2019 390, in 2018 320. In 2023 800 de telefoane. In 2021 si 2022 mi-e lene sa caut, dar sa presupunem ca pe acolo.

La o companie de 4000 de angajati? Sa inteleg ca absolut toti angajatii au nevoie de telefon de serviciu nou, inclusiv femeia de serviciu?

Si astea sunt doar telefoane noi – nu mai vorbim de abonamente etc.