45 de minute. Nu se mai poate așa cu update-urile

Am ajuns la punctul la care îmi trece prin cap să plătesc ceva lobby să se schimbe legislația europeană, sau macar in România. Nu o să mă ajute că povestea asta este din UK,  dar oricum.

Orice aparat conectat la internet , orice joc , orice produs este luat ostatic de producător, dacă nu , sau până când faci update-urile, cu tot felul de subterfugii.

Windows-ul mă fute până când mi le bagă pe gat cu forța în cel mai neprielnic moment. Și uneori mai și sughiță să fac eu debug să văd ce pizda mă-sii a avut un “update critic” de securitate și pula mea, de a ratat sau a stricat cine știe ce prin mațele lui . Orice chestie pe care nu o folosesc frecvent , la start-up descoperă că are gazilioane de giga de date de descărcat și instalat și ține produsul au device-ul cu totul ostatic până atunci și dacă nu îți convine poți să sugi pula.

Azi mi-a sărit muștarul de la XBOX, dar așa sunt toți, nu sunt ăștia speciali.

Mă jucam alt joc cu copilul cel mare și copilul cel mic voia să se joace cu noi, dar nu are jocul ăla pe calculator că a zis că nu vrea, că nu știu ce. Acuma vrea, dar și jocul ăla are niște peste o sută de giga, nu îl descarci așa imediat cu netul de calitate din UK pe câte plătesc 54 de lire și, respectiv, vreo 37 , futu-i morții lui de net.

Avea dreptate copilul să vrea să fie și el băgat în seamă și că să ne jucăm pe XBOX, pe care nu l-a mai deschis nimeni de prin ianuarie , cred. Eu bănuiam ce înseamnă asta , dar hai, du-te și deschide. Că nu merge jocul nu știu care, chit că merge și offline, vrea să fie XBOX-ul online, neică, ca să nu știu ce .

Pai și de ce nu e XBOX-UL online? Că nu se poate că are nevoie de update-uri și că dacă nu îți convine să le faci, e OK , ei nu te obligă, dar trebuie să stai offline. Câte jocuri poți juca așa, pe platforma lor? Fix zero și nimic mai mult.

Bă. Bă!

Zic , hai, dai să se updateze, 1 GB , cât pula mea să dureze , in două minute se descarcă chiar și cu netul din UK. Aha, 10.  + 35 instalare, verificate , că de ce nu. S-a dat dracu’, a trecut de ora de închidere până s-a terminat de updatat. Că de ce ? Că de dracu să-i ia, pentru că legislația le permite să facă asta, de aia.

Toți bagă în fața sperietoarea cu “securitate”, cu e “pentru binele meu” și alte mui.  Gen , auzi coaie, dacă nu se poate să mă joc o zi fără update-ul ăsta, cum pula mea se putea mai înainte să fi găsit buba? 

Să le iau morții la pulă tuturor care au vreun argument în apărarea ăstora; așa scurt și fără drept de apel.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
1 month ago