Presă de căcalitate românească

  1. Recorduri.

Laura Culiță de la știrile ProsTV. Habar nu am cine e duduia, posibil nici dumneaei.

20,000 de lei e suma totală, pentru claritate, nu rentă viageră lunară.

Record, ănplm. De prostie.

Argintul merge la George Sîrbu de la Hotnews. Ăsta e probabil doar click-bait jegos, nu sunt sigur că omul e atât de inept, dar nu știi niciodată.

Mai jos pune niște detalii.

Sensul afirmației că Rusia va face din armele nucleare ale NATO din Polonia una dintre țintele sale principale este că Rusia se va pregăti să lovească armele alea , în cazul unui conflict, pentru a contextualiza afirmația lor că n-o să-i ajute pe polonezi armele alea, nu le oferă securitate, dimpotrivă îi pune într-o poziție de risc. În caz de conflict.

3. Mențiune specială pentru știrea de primă pagină de pe Hotnews, legată de meciul Emiliei Șercan cu Bode ( și Ciucă ) de la PNL.

Știrea face referire la raportul de țară cu privire la cum respectă România Drepturile omului, întocmit și analizat de SUA. Cum ne văd americanii pe noi cu privire la respectarea drepturilor omului.

Raportul arată niște aspecte interesante de abuz al autorităților în spețe care implică anonimi ( personaje care nu-s publice), în sprincipiu poliția /miliția – așa la un nivel care depășesc un pic cazurile considerate rezonante din US, cum ar fi ăla cu George Floyd – chit că la noi nu e cu pistoale.

Dar în România cazurile ăstea nu prea primesc atenție din 2 motive:

  1. Că presa mare e cumpărată de stat, aia mică de administrația locală.
  2. Că românii în general nu dau doi bani pe finețuri din astea. Lasă, bă, bine le-a făcut.

Despre asta nu se preocupă Hotznews, ci despre aspecte care țin de persoane publice din presă – oarecum de înțeles, de-ai lor.

Anume cazul de mai sus, unde în raport se consemnează că membrii PNL au fost instruiți să o atace – oarecum de așteptat, pentru că ea a atacat membri de la vârful PNL. E OK, în US nu e neapărat mai bine – a auzit cineva de Julien Assange ce mai face?

Iar acum PNL sunt instruiți cum să răspundă la raportul acela, tot așa pe denigrare.

Nu aprob, dar e ceva de menționat.

Doamna Șercan probabil că face bine ce face, expune niște lucruri. Dar n-o face chiar din poziția de ”presă independentă”. Nu, dumneaei face sesizări la instituții , pune presiune, își prezintă convingerile ( expertiza, justificată sau nu) și acuzațiile cu plagiat. Face ceea ce se numește anchetă. Ori dumneaei nu e organ de anchetă. Eu știu că există anchetă de presă, dar în general are alt sens, iar poziția dumneaei de activistă e o depășire a cadrului și rolului presei.

Din nou, nu zic că-i rău, sau greșit – zic că din poziția asta, care nu este imparțială, când faci anchetă și dezvolți acuzații, e normal să te aștepți la retaliere. Anchetații au si dreptul și e și rezonabil să te aștepți că o să își apere poziția, că-i convine dumisale sau nu.

Sigur, serialul de presă a arătat că ”apărarea” a inclus abuzuri și influențarea instituțiilor statului în a nu-și face datoria, sau a și-o face prost. Asta este de discutat și anchetat și apar și în raportul cu pricina.
Însă faptul că PNL își instruiește membrii să aibă o poziție ostilă e ceva normal, în condițiile date și nu e nici condamnabil. Orice jurnalist care depășește cadrul expunerii subiectului , faptelor așa cum le găsește și trece în sfera activismului trebuie să se aștepte la asta.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments