Sony – două căști ( Episodul  6): XM5 și XM3

Nu contează numele întreg , nu va deranjez cu el și nici voi pe mine.

Le-am cumpărat pe primele pentru sotie, că voia anulare de zgomot pe avion.

Și pentru asta au fost și sunt foarte bune.

Și calitatea muzicii este de la bine in sus.

Dar mie mi-a atras atenția calitatea constructivă, care este cam țâță de mâță. Nu am reproșuri pe linia asta, ar fi ceva de zis pe partea de apeluri audio, conferințe astea. Ce e de spus e că nu sunt făcute pentru așa ceva , ci sunt cam mediocre .

De aia nu mi-am cumpărat și eu o pereche, ci am răbdat cu Marshall-urile, care pe conferințe sunt și mai proaste. Până nu am mai putut să rabd și mi-am luat și eu unele dar ultimul model.

Care , atenție mare – ALE MELE – sunt ce trebuie, ce voiam, au anulare de zgomot ambiental și în general pe partea de apeluri audio și conferințe sunt foarte mulțumit de ele .

Efectiv le țin pe cap, sunt legat la calculator, în ședințe sau nu, și mă plimb prin aproape toată casa și fac ce vreau eu sa fac.

Mă deranjează că au băgat tot felul de controale de gestică și de mișcare – dacă iau căștile de pe cap se deconectează de la telefon sau calculator, ca să economisească baterie sau dracu știe. Dacă doar le mut in pic de pe o ureche, uneori căștile cred că le-am scos de tot și pac se decontează. Adică nu sunt perfecte și mă mai și enervează, dar in general ce primesc e acceptabil pentru 300 de lire. Meh, cam scumpe parcă, dar hai.

Calitatea și tipologia sunetului diferită  și îmi place mai puțin decât la Marshall 4, dar cu ANC au avantaj in mediu urban.

Calitatea sunetului la microfon LA MINE e bună pentru ce te poți aștepta de la niste căști fără băț de microfon. Eu sunt mulțumit. Dar am auzit convorbirea prin alte căști care sunt mai proaste decât unele pe fir de le am eu cu 5 lire. Deci pula consistență.

Iar calitatea constructivă este un downgrade vizibil față de XM3. Ale mele inca se țin bine, dar lumea le reclamă că se cam descoase banda de cap după 6 luni, un an.

La banii ăștia e cam bătaie de joc.

Nu vă recomand și vouă să le cumpărați și spun asta în condițiile în care eu sunt un pic de fanboy Sony. Un pic.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments