Ultrascurt: Ucraina nu poate

Legat de știrea asta de propagandă.

Nu îi aduce că nu poate, nu că nu vrea. Că de putut ar putea, doar cu concursul țărilor în care aceștia se află, ori nu e cazul.
Se trage pe cur cu legi care prevăd să te întorci în țară ca să schimbi pașaportun când îți expiră, șicane din astea, lucruri care o să-i pună pe refugiați în situația de a fi imobilizați în țara în care s-au nimerit, fără acte valabile. Unii o să-și trimită aparținătorii să-și înlocuiască ei pașapoartele, alții o să tragă sfori, alții o să încerce să-și ia acte unde se găsesc. De unde rețineți copii, pașapoartele sunt valabile 10 ani, nu le lăsați mai scurte de 5, dacă aveți vreo teamă.

Tot ce pot face e asta – refuzul accesului sa servicii consulare, oarecum de înțeles. Cum ar veni să vină ei singuri. Evident n-o să meargă nici dracu’ de bună voie, în sensul că cine a vrut să lupte s-a dus deja să lupte. Hai că vin să-mi confiscați viața pentru o cârtie care să mă lase să mă plimb prin lume.

Da, da , sugi pula de ziua ta.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Doru Vlad
Doru Vlad
21 days ago

Am coleg ucrainian care pleacă acum acasă în…. România. Pentru el capitolul Ucraina este încheiat, mai ales că zona și respectiv orașul din care este a ajuns o ruină și are drapelul rusesc deasupra. Referitor la subiect, a zis că efectiv îl doare în pulă de decizie autorităților ucrainene de a nu-i mai prelungi pașaportul.

Stropic
Stropic
Reply to  Catalinx
20 days ago

Germania si Austria au anuntat deja ca deh, oameni suntem, ii primesc asa.

Polonia si tarile baltice au zis ca nu, ca deh sunt cu morcovul, dar restul nu au zis nimic probabil o sa mearga din inertie.

Oricum eu nu am inteles – si am cautat si cu google – ce se intampla mai exact daca refuz sa lupt. Inchisoare banuiesc, dar cat? Confiscarea bunurilor?

Cate locuri disponibile au in inchisori de isi permit sa cheme pe toti cu forta acasa?

Stropic
Stropic
Reply to  Catalinx
20 days ago

Pai si crezi ca e pe alese, gen eu vreau asta, tu aia etc?

Aia din prima linie sunt acolo strict din patriotism si s-au oferit voluntari sau i-au cam obligat sa plece acolo?

Intre curatat cartofi si prima linie e clar ce ar alege 99% din oameni.

Eu cred tocmai ca asa se inroleaza multi oameni, speriati desigur de inchisoare cazier etc + speranta ca poate ei nu prind la loterie prima linie.

Fery
Fery
Reply to  Catalinx
20 days ago

Cine nu vrea sa lupte are variante intre linia frontului si si batalionul disciplinar pentru dezertare. simplex. te declara aia inrolat de facto, nu te prezinti in termen, esti dezertor. Daca se ocupa cu mandate internationale, ramane de vazut. Dar cert e ca in tara aia nu mai ai ce cauta pana la ceva amnistie generala, probabil ani de zile dupa incheierea conflictului. Iar daca pun laba pe tine prin ceva mijloace, exista diferente intre unitati de linia 1. Daca esti BD, ai belit pula, in sensul ca rata de supravietuire dincolo de 6 luni e neglijabila. O sa iei… Read more »