Era odată gresie italiană

Mă rog, eu ii zic gresie și la faianță, iar asta e faianță chiar dacă arată ca o gresie supradimensionată.

Englezii, mai comozi, le spun la toate “tiles” , că e gresie, că e faianță, că-s țigle se pus pe casă – tiles.

Nu am căutat anume gresie italiană, sau de vreo țară, cauta soția ceva modele și a găsit paternul asta, nu știam unde era produs, dar i-a plăcut și l-a cumpărat cu inca unul similar ca idee , dar în altă paletă.

Nu contează pentru ce. Nu e cea mai scumpă gresie, pardon faianță , nu e cea mai interesantă – mie îmi plac alea hexagonale, dar să plătească cine o vrea 100 de lire/mp.  În fine, a venit, scria pe cutie Made in Poland.

Ne-a luat suspiciunea , am verificat placă cu placă, calitate “a-ntâia”, niciuna ciobită, zgâriată, spartă, sau, doamne ferește, lipsă.

Dar nu asta m-a uimit cel mai tare, ci calitatea execuției. Repet, nu e cea mai de lux gresie, e relativ chiar ieftină pentru cât de bine se prezintă, dar calitatea e bună.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
3 months ago

made in poland … this is the future

Fery
Fery
Reply to  Alex2
3 months ago

nu, e prezentul.

cel putin in romania se importa aproape orice din polonia, mere, lapte, tabla de acoperis, carcase de porc, minim un sfert din firmele de pe emag marketplace sunt din polonia.

Doru Vlad
Doru Vlad
3 months ago

Ceramica Italia, rectificata, placi 1200 x 600 mm 180 Lei/mp cumparata in Martie. Luata de la magazin specializat in asa ceva unde stiu sigurca totul e mai scump dar ofera consultanta la un nivel care te scuteste pe viitor de a mai scoate ceva bani din buzunar si cel mai important multe batai de cap. Ulterior am gasit la Hornbach nu modelul dar aceeasi linie 165 Lei/mp cu 2-3 modele in stoc.

animaloo
3 months ago

pai, in RO gresia si faianta de polonia is prezente de cand mi-am refacut io apartamentu ~2011

Catalinx
Catalinx
Reply to  animaloo
3 months ago

Știu că sunt prezente , dar erau în altă zonă de calitate/ buget. Nu atacau sectorul de “gresie italiană”.