Mănuși: Reclamă la nu mai fi prost

Unealta potrivită pentru jobul potrivit nu se poate la mine, decât cu jumătate de măsură, pentru că-s român, mândru că-s român.

Am cumpărat din întâmplare cele mai bune mănuși din galaxie. ălea ”Watertite”. Au o aderență nemaivăzută pentru mine, filistin pentru care orice mânuși sunt la fel. Sunt așa de aderente că mă macină întrebarea, oare cum ar fi să ai prezervative din cauciuc din ăsta și să nu le lubrifiezi. Nu întrebați niciodată ce e în capul meu, că nu-i nimic special ,dar bate vântul interesant.

Cumpăram anterior, din ălea generice , de 5 lire, sau 5 lei, depinde de țară, sub titlul de ”mânuși de lucru”. Not anymore, când le-am văzut pe ăstea astă iarnă, ploua de mi se încrețeau mâinile în mănuși de cârpă, m-am îndrăgoștit de ele, chiar săptâmâna asta o să îmi mai cumpăr 1-2 perechi, că-s masochist.


Singurul motiv pentru care am cumpărat unele ”Cut Resistant” a fost că cu celelalte m-am tăiat înt-o tablă, pentru că așa cum au aderență, n-au rezistență. Și cum trebuia să pun un acoperiș de tablă cu soția, îmi e milă de ea, zic să nu mă vadă plin de sânge, că de aia am cumpărat 2 perechi, altfel numai pentru ea, că banii e scumpi și-s riscuri pe care mi le asum.

După cum am zis, eu am observat mai demult că mi se lipește mâna de șurubelnița electrică, mai ții un șurub, mai astea, și că ar fi posibil să mi se sucească dar am zic că ”eh, ce-o să se întâmple”.

Nimic, țineam un banal holzșurub cu o mână să-l înșurubez cu filetanta și mi s-a prins cumva degetul mic de după tija de la filetantă și i-am dat așa un sfert de tură, la deget, nu la șurub. Noroc că-s încă tânăr, cu semnul întrebării, că nu s-a rupt nimic, a sărit degetul de pe poziție l-am pus la loc cu ochii închiși, aducându-mi aminte de ce nu m-am făcut doftor, că mă tot mint că e din cauză că era mult de tocit și salarii mici , când a început să se miște ‘napoi și să se umfle, am fost să-i arăt și soției ce-ndemânatic am , dar mai ales să dau cu ceva diclofenac și să-l bag un pic în cur ca să se calmeze , că altceva n-aveam la îndemână și aia a fost , back in business, mă mai doare un pic și gata – ca viața, dar se putea termina altfel.

Imaginează-ți un om fără degetul mic, cu râuri de clei curgându-i din urechi și câte și mai câte.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
speedy.gonzales
speedy.gonzales
4 months ago

intotdeauna se iau manusile sa se potriveasca pe mainile tale, adica nu prea largi ca te incurca si nu poti sa apuci cum trebuie
la cum ai tu mainile ti-ar trebui niste manusi dimens M

eu am si manusi ieftine ptr lucrat la masina ca sa nu ma tai sau sa ma zgarii la maini, ca am o piele de domnisoara, cum ma ating de ceva cum ma zgarii si imi da sangele, dar si manusi mai serioase ptr lucrat cu scule sau ptr batut cu ciocanul