Bucătărie britanică – un episod din sezonul 5

Nu e despre ceva emisiune cu  bucătari,  e sezonul 5 de când mă preumblu eu prin țara ăstora.

Aveam noi un plan de traseu foarte bun dar incomplet, că îi lipsea o oprire de prânz. Și am făcut eu un plan și pentru ăia.  Atât că nu le-am spus  și ălora unde aveam de gând să opresc pentru prânz că vin cu familia să îmi rezerve masă.  Asta nu pentru că voiam să fie secret și să le fac o surpriză, ci că era un plan românesc făcut pe genunchi,  cu prea puțin timp înainte ca să fie ăia deschiși.  Am ajuns acolo,  au luat la cunoștință picolii , am cerut o masă mare de 5 persoane și ne-au trimis respectuos la plimbare că era tot rezervat și mai aveau ceva măsuțe mici de 2 persoane maxim.

La un restaurant Miller and Carter se întâmpla tragicul eveniment, zic tragic pentru mațele noastre, care au mai  incercat la alte vreo doua restaurante, care plin, care închis pentru vreo nuntă până am ajuns la unul care era deschis și aveau și locuri , din motive obiective, legate de cererea pentru calitatea mâncării lor.

Îi spune Catch Corner – Pub and Grill pe lângă  Holiday Inn, pe undeva pe langa Wolverhampton.

Gen nu mergeți acolo, decât dacă vă doboară foamea pe jos, ca pe ai mei.

Meniul e bun, din hârtie lucioasă, scrie lucruri interesante pe el.  Ca să nu fiu cârnat, au cafea bună și am mâncat cei mai mari și mai branzoși nachos din istorie, era triunghiul de tortila cât triunghiul de pizza 🍕- asta ca aperitiv așa, că a durat ceva să prepare mâncarea proastă.  Deci probabil că pe linie de pub e OK.

Soția a cerut o friptură de vită rib eye medium rare. Și a primit-o cenușă, i-a rămas ca un bolovan in stomac niște ore.  Dacă cerea well-done probabil că nu mai găsea carne sub gudron.

Io am fost chibzuit și mi s-a părut mie că nu e locul unde să cer fripturā de vită. 

Am cerut porc, ai a fost foarte proastă și aia!   Sărată, tare , teioasă și cel mai bun a fost ananasul, ce lor fi pus acolo nu știu, probabil că știau că restul e varză ( mă rog , mazăre, dar tot aia, și au pus și ei ceva cu gust ).

Copilul a comandat ceva frigărui , de mai sus. Și alea tot babau. Copilul mic a comandat mizerii din meniul pentru copii, cică au fost bune dar nu avem încredere în copii mici.

Pe de o parte au și ei dreptate,  cred . De o sută de lire la 5 persoane ce sa și vrei.  De fapt, nu, n-au. Nu mergeți acolo. E mai bine decât la KFC, dar doar vag.

Altfel, surprinzător de curat pentru Anglia. Cred că locuiesc eu in Oltenia Angliei și de aia… Că mai sus pare mai in regulă .

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
4 months ago

era masa lipicioasa? 3 puburi intr-o saptamana, zici ca le spala cu apa cu zahar

Catalinx
Catalinx
4 months ago

Băi in cazul ăsta nu, dar știu ce zici. Așa le e obiceiul.

speedy.gonzales
speedy.gonzales
4 months ago

era un banc: mancarea englezeasca si femeile engleze i-au facut pe britanici cei mai buni navigatori pe mari si oceane !!!