Știrea asta. Care ne arată o strofocare inutilă și doar de imagine a parlamentarilor. Asta e deja o problemă de guvernare, administrare și justiție.
Ce zic ei e că fac un proiect de lege care să prevadă explicit ”dosar penal” pentru cei care emit adeverințe prin care se atestă în fals că unitatea AT ( comuna, orașul ) are peste 15,000 locuitori. E legat de treaba cu păcănelele.
Și nu văd pe nimeni răzând de ei. Bă, ești nebun? Trebuie un proiect de lege care să zică că n-ai voie să eliberezi / falsifici o adeverință, TU CA EMITENT, ADMINISTRATOR PUBLIC?
Și să prevadă eventual o pedeapsă mai mică decât codul penal curent?
Nebunia a plecat de la articolul ăsta care trebuia să se lase cu anchete penale și suspendări din funcție nu suprareglementări. Anume ăia de la Breaza au fost mai breji și pentru că se aflau în preajma numărului de 15,000 de locuitori au mai băgat în ele de câteva sute de suflete ca să fie.
La 30 de kilometri de Bușteni, aparatele luminează în continuare sălile întunecoase. În centrul din Breaza, pe o distanță de 550 de metri, am găsit șapte săli cu sloturi.
Orașul are 14.800 de locuitori, conform INS. Însă Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor (D.G.E.P.) a transmis recent către primăria orașului un document care atestă că sunt peste 15.000 de oameni. Mai exact: 15.196, conform unei adeverințe pe care ne-au arătat-o cei de la Loteria Română. A fost singura instituție care ne-a pus la dispoziție o hârtie. 15.271, a susţinut proprietara unei săli de jocuri că ar fi numărul aflat pe adeverinţa sa, însă a refuzat să ne arate vreun document care ar dovedi acest număr. „Sigur suntem peste 15.000, avem documente, doar că nu le avem aici, sunt la şeful, nu putem să vi le arătăm”, ne-au spus angajaţii celorlalte săli de jocuri.
Potrivit legii, „dovada numărului de locuitori se face prin adeverință eliberată de primăria în a cărei rază teritorială” se află sala de jocuri.
Articolul 320 din codul penal , aliniatul 2, pedespește falsul material în acte oficiale cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Asta trebuia să rezulte în procurori puși la treabă care să analizeze dacă înscrisurile oficiale există, sau falsul aparține sălilor de jocuri, dacă înscrisurile oficiale se susțineau la data emiterii, că poate INS are date mai vechi sau eronate, iar dacă da, proces penal, suspendare din funcție, condamnare de la 1 la 5 ani, dacă situația trenează undeva, schimbat funcționarii publici care trag de timp și asta e tot.
Cu proiectul lor de lege parlamentarii sabotează de fapt situația, că introducând excepții riscă , posibil intenționat, să facă situația mai complicată și mai dificil adresabilă.