Cea mai mare problemă

Sunt oameni care îl urăsc pe Trump așa de mult încât preferă să vadă  America condusă de un președinte care e deja mort din mandatul ăsta.

Iar cea mai mare problemă este că atentatul a fost unul nereușit.

Nu zic că îmi pasă de Trump intr-atât încât să vreau să îl văd mort , nici musai viu, dar nici cu Biden nu e vreun chilipir, pentru Europa zic , atâta cât suntem influențați de Statele Unite și cine îi conduce.

Dacă îl omora chimbix ăla , pe de o parte mă gândesc că ce pula mea își dorea , să rămână țara condusă de la morgă? Dar pe de altă parte poate-poate făcea loc altcuiva din partidul ăla de republicoși – Ron De Santis , sau cine o mai fi fost și poate-poate , in contextul schimbării candidatului la republicani își făceau și democrații curaj și retrăgeau mumia la azil , de-l înlocuiau cu cineva care mai are neuroni activi între creier și  gură.

Dar să tragi la cap și să-i treacă glonțul pe la ureche , din care să iasă cu reacția asta… oricum avea alegerile ca și câștigate, cred eu, împotriva lui Biden. Acum le câștigă, probabil, împotriva oricui.

E probabil cea mai bună cascadorie de campanie pe care a reușit să o creeze și a fost destul de stabil și compus psihic cât să o poată realiza pe o scenă în care se trăgea înspre el . Îl detest ca om, dar ca politician , nu pot să zic decât jos pălăria.  În spatele pozei ăsteia se dizolvă multe probleme  și lumea cu siguranță va ignora multe, inclusiv faptul că în spatele lui alți oameni au încasat gloanțe și unul a murit , dar imaginea de “sugi pula , fraiere”  face toți banii și viețile puse la bătaie.

Atentatorul și-a făcut mai mult rău și lui și celor care nu-l doreau pe Trump președinte, că nu a reușit să îl transforme în martir, ci în erou în viață. Cu scena asta un om poate strânge susținere să cucerească lumea, nu numai o țară, chit că mare.

Acestea  fiind spuse, pe de o parte apreciez atacul, nu-s de părere că violențele  nu au loc în politică, cum zic Biden și resul condamnatorilor. Sigur că politic corect, atacul trebui condamnat, ace parte din retorică, politică și dubla măsură a lumii în care trăim. Dar altfel, ce altă formă de răspundere credibilă există pentru ăia care semnează condamnări a țări întregi?

Mai mult, în urma acestei scheme, susținătorii armelor de foc se vor alinia și mai tare in spatele constituției, că aveau ei o vorbă pe care nu o prea credea nimeni , recent, că dacă politicul te oprimă, pui mâna  pe pușcă și rezolvi. Și lumea râdea că da, da , rezolvi pe pula mea, în America, acest stat polițienesc. Mă rog,  ajută să ai și un pic de noroc, sau ăla care pune mâna pe pușcă să nu fie mai chiombea decât mine.

Ăștia care visați că  să nu mă ai dau viteaz că nu știu ce

-nu, nu îmi plac armele, dar asta nu mă oprește să observ lucruri și să am păreri.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
1 month ago

Vazui si eu o poza cu atentatorul. Se gasise sa stea lungit cu pushcociul fix pe un acoperis de culoare alba, el fiind imbracat in culori inchise.

Un adevarat sniper…………………… mai avea sa-si puna si vesta reflectorizanta, ca sa fie circul complet.

Catalinx
Catalinx
Reply to  0040
1 month ago

Nu înțeleg problema .Tocmai asta e șmecheria, nu trebuie să fii cineva. Atâta a putut, atâta a făcut.

Stropic
Stropic
1 month ago

Sincer nu cred ca a fost regizat. Nu stiu pe cine gasesti dispus sa se bage in asa ceva ca tragator, sa fie si suficient de bun tintas sa iti ia doar varful urechii, sa fie si dispus sa fie prins impuscat etc, sa ai si incredere in el ca nu ii tremura mana sau il platesc altii…prea multe variabile si riscuri pt un castig relativ mic. Pe de alta parte, faptul ca aveau totusi un lunetist acolo si ala nu a vazut ca la 100 si ceva de metri se urca unul cu ditamai arma parca pare un semn… Read more »

Catalinx
Catalinx
Reply to  Stropic
1 month ago

Nu cred că e productiv să încerci să extragi informație din speculații. Indiferent ce conspirație și conspiratori se ascund sau nu se ascund în spatele situației și din ce motive, rezultatele sunt că un nene a tras după Trump, intenția a fost clară de headshot și a ratat, nu se pune problema că a vrut doar să îi facă freza.
Iar Trump, ca un animal politic bătrân, s-au repliat rapid și a speculat momentul cam cât de bine putea să o facă.
Practic, i-a tăiat cu șeptar pe toți, că nu există replică la asta, în cultura americană.