V-ați căcat în mare și anul ăsta. Leproșenie

S-a dus că focu’ știrea cu faptul că DSP a declarat contaminate cu căcat zonele de mare din dreptul plajelor Vadu și Corbu.

Pentru mine , prima reacție a fost  de bă, ce pula mea.

Plajele astea sunt cele mai puțin  populate, că sunt rezervații, nu ai voie să campezi acolo, chiar dacă se practică, nu se deversează căcat pe țevi, că nu e de unde și, in general , te aștepți să fie cele mai curate.

Asta nu înseamnă că apa nu poate fi contaminată acolo, nicidecum, normal că poate și nu asta mi-a atras atenția, ci continuarea comunicatului.

Instituţia precizează că această situaţie nu afectează celelalte zone de îmbăiere aflate în staţiunile de pe litoralul Mării Negre, care sunt conforme şi nu prezintă pericol pentru sănătate.

Cum ar veni, că apa mării e plină de căcat doar acolo , unde nu e activitate comercială, unde nu e populată, unde nu sunt țevi de căcat , în rest, adică unde sunt hoteluri, populație ca la balamuc, e absolut OK.

Bă, mă leși?!

Îmi vine in minte situația din anul trecut , când am fost în Bulgaria dar cam cu frică, că erau alerte de holera și e-coli de la contaminarea Mării Negre cu apa de la dezastrul distrugerii barajului Khakova din Ucraina.

Autoritățile române au zis atunci că “nu e dom’ne niciun e-coli, nicio holeră”. Știi cum e, nu ai date, mai și taci, dar în mintea mea nu am încredere și motivele sunt inconsistențele vădite , care par a masca interese comerciale.

Eh, anul ăsta, zilele ăstea, imediat după raportul DSP, PressOne au realizat un studiu propriu , de unde au găsit rezultate, care arată pe lângă faptul că depășirile sunt mult mai mari decât cele masurate de DSP, concluzii rezonabile.

Anume că de la Mamaia până la Venus, apa mării este plină de căcat.

Analiza asta discreditează DSP și dacă aș fi ministrul sănătății as cere o analiză independentă imediată și probabil , in urma rezultatelor, aș desființa cel puțin DSP Constanța, că activitatea lor pare să aibă iz mafiot și trădează interesele populației.

Dacă mânărești analizele, ca să nu faci pagube comerciale hotelierilor de pe litoralul Marii Negre și, in general , turismului din zonă, cu prețul sănătății turiștilor, cărora le induci încredere mincinoasă, se numește că ai o activitate criminală.

Însă, cum nu sunt ministrul sănătății, tot ce pot să spun e că bă, cel mai sigur este să nu mai mergeți la mare in România, măcar în semn de protest, până nu se tratează clar situația asta.  Eu nu mai merg din 2015.

Dacă v-ați luat deja bilete, va recomand cu încredere piscina, că aia are clor, și probabil, în loc de restaurante,  să “vă faceți talentul” propriu ( cum zic niste cunoscuți) la gratarul din curtea vilei, dacă aveți.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
1 month ago

Si crezi ca in restul marii negre gen bulgaria e diferit? :)))

Catalinx
Catalinx
Reply to  Stropic
1 month ago

Nu știu. Am avut aceleași temeri.