Audiențele ăstea mint?

Am văzut știrea asta pe hotznews, bănuiam că vor să zică ceva gen Antena1 lider de audiență și pula mea, dar nu aia m-a impresionat, ci anume că peste 8.5 milioane de români s-au uitat ”cel puțin un minut” ( nota mea – la televizor, că de acolo au audiențele) la ”Insula Iubirii” , care e o emisiune despre unii care se iubesc ( în direct?) bănuiesc, ceva de genul.

Fără îndoială că emisiunea e foarte populară dacă e lider de audiență, probabil că e foarte interesantă, nu contest, că n-am obiceiul de a critica lucruri despre care habar n-am, doar că nu mă interesează pe mine.
Dar cifra de 8.5 milioane de români avansată mă râcâie.
În alte date despre audiențe, pentru 2023, văd cifre contrastante.
Pe de o parte se spune că în jur de 3.2 milioane de români / zi se uită la televizor. Adică, în fiecare zi în medie numărul ăsta. Există statistic posibilitatea ca unii să se fi uitat la un episod, alții la alt episod, habar n-am. Pe de altă parte , alte cifre zic că 80% din români se uită zilnic la TV. Cineva minte. Dacă e cum zice studiul 2, atunci are sens pretenția de audiență din articolul de pe hotnews.

Dacă este cum zice studiul 2 atunci românii au foarte mult timp liber și sunt consumatori entertainment ieftin sau gratis. Bine, și filelist e tot așa, dar na.

Pur și simplu nu cred că 8.5 milioane de români sunt interesați de o emisiune cu tema aia. Am văzut destui, printre cunoștințe, dar credeam că-s mai puțini.
Posibil să triesc într-o lume paralelă și îmi scapă cultura populară.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
20 days ago

Mai pune bă mâna pe o carte…

Ipo
Ipo
20 days ago

A fost olteanul la zoo, și când a văzut girafa a exclamat: Acest animal nu există!

Ipo
Ipo
Reply to  Catalinx
18 days ago

Nici psihoistoria nu a fost soluția perfectă, dar în lipsă de altceva, era utilă. Până la catâr, cel puțin.

Stropic
Stropic
19 days ago

Un minut nu stiu daca as echivala cu “ma uit la emisiunea aia”.

Posibil sa schimbi canalele si sa zici “aaa am auzit, ia sa vad, si sa schimbi dupa. 🙂

Asta e ca la netflix ca 2 min = te-ai uitat la film.

Ronnie
Ronnie
19 days ago

am fost in sedinta cu baietii la terasa si, in interior, la mare departare, era tvul pornit pe emisiune. si din cand in cand mai zicea unu: uite ca e emisiunea, si mai intorceam capul la tv. ne-au bagat si pe noi in statistica sau nu? 🙂

0040
0040
19 days ago

Never seen it, but heard of it de la gagicile de pe Tinder care aveau ceva cu in…sula iubirii or somethig related. Bag de seama e un pic altfel fata de insula aia cu Bear Gryllz, unde lasa doua grupuri pe o insula pustie sa se descurce cu ce au, barbati si femei. Aia chiar era funny, ma mai uit pe youtube cand si cand :))

Cred ca statistica asta e cam ca statisticile lui Toni Grebla de la Autoritatea Electorala Permanenta :))

Mihai
Mihai
19 days ago

Chiar e fenomen national. Toata lumea din jur stie de Insula Iubirii si baga referinte de acolo (asumat, chulo, sumset etc.). M-a luat si pe mine prin surprindere cat de populara este emisiunea (nu zic din statistici).

Cand vii prin Romania, intreaba oamenii cu care interactionezi daca s-au uitat.

Mad
Mad
18 days ago

Se uita si mama si soacra-mea. De ce? Pentru ca nu mai vad bine. De asta prefera emisiuni in limba romana( chefi la cutite, romanii au talent etc)
Si asa cred ca-s multi seniori.