Filme: Joker: un bataille de jeu a deux

Dacă citeam mai înainte ce urmează a scrie eu mai jos, aș fi zis că cine a scris asta e hater, dar eu nu am citit nimic, m-am dus ca boul cu capul inainte direct in cinema și am luat și soția cu mine , care nu avea nicio vină.

Nici nu știam că e muzical, că eu nu mă uit la trailere. Dar nu faptul că e musical e problema, de fapt din punctul ăsta de vedere e OK, muzicile sunt bune , atât Joachin Phoenix , cât și Lady Gaga cântă binișor .

Băi, am ieșit afară dezorientat  și mă uitam in jur după feedback.

Am fost un pic uimit, că vineri, la premieră au fost sălile pline, sâmbătă, era și târziu ce e drept, sala goală, eram o mână de oameni. 

Și toți ne uitam unii la alții, căutând să ne cântărim din priviri. Având impresia că nimănui, bă, nimănui , nu i-a plăcut ce a văzut, am făcut ce nu fac de obicei, i-am întrebat pe ceilalți dacă și lor tot așa, nu le-a plăcut filmul.

Absolut dezgustați am fost toți.

Nu e vorba că a fost un film prost, nu e vorba că am dat banii degeaba, e vorba că fost un film rău.

Dau cu spoilere mai jos.

Nu am recomandat vreodată cuiva să nu vadă un film . Evident , pe asta nu pot să îl recomand nici să îl vadă cineva. Dar daca vreți să îl vedeți, nu dați bani pe el la cinema. Nu e că nu vreau eu să vă bucurați de o experiență bună, e că cred că e greșit să îl sponsorizați.

Corect ar fi să piardă bani rău de tot.

Episodul anterior deja a alterat caracterul “Joker” , făcându-l nebun clinic, încercând a-i justifica agresiunea cu faptul că era tulburat mental.  Original , Jokerul era reflecția și reacția unei societăți defecte, o supapă de presiune.  Dar a ieșit un film acceptabil și rămâneai cu o impresie mainstream și rezonabilă că are și dreptatea lui.

Cu filmul asta au băgat cuțitul în Joker , nu numai la propriu, au măcelărit personajul, îi este furată orice justificate și din el rămâne doar un individ cu probleme psihice și aproape un rebel fără cauză.  Absolut scârbos.

Pe lângă asta, filmului îi lipsește acțiune, dialog. Lipsa acțiunii înțeleg că poate fi înlocuită de pretenția că e un film de artă, poate, dar nu le-a ieșit extraordinar nici aia, cateva puncte pentru imagine, cadre. 

Dar dialogurile parcă sunt scrise de ChatGPT, varianta gratis.

Jocul actorilor e așa și așa, Joachin Phoenix încearcă să facă ceva din personaj, adică se screme și se vede că e scremut, că nu are vorbe in gură, că nu i-au pus.

Lady Gaga nu e din filmul ăsta și nu poate să pară că ar fi. Nu are nimic cu Harley Quinn  și după ce am  văzut interpretarea lui Margot Robbie,  e greu să îmi imaginez ceva mai potrivit, dar prestația Lady Gaga e total în afara caracterului. Ce interpretează ea e o piromancă lamentabilă, dacă vrei ceva amuzant aia e că în final și ea se dezice de Joker, pentru că NU MAI E niciun Joker în filmul ăsta, din el a rămas doar Joachin Phoenix pe veceu.

Care ziceai că nu există filme care merită nota 1? Ăsta merită.

Atenție că , deși îmi place Joker, personajul, eu nu sunt dintre fanii hardcore, ăia probabil aruncă cu ouă.

Eu am fost la film doar să văd actorul, că, în general ,îmi place cum interpretează, iar acum sunt dezamăgit că a acceptat rolul.  E doar o încercare de money squeeze lamentabilă.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
10 days ago

Aproape ca m-am dus si eu duminica.
Doar ca a venit ploaia si a inceput sa mi se faca o lene… si am zis ca nu mai ies in oras pentru atata lucru. (e buna si ploaia/lenea la ceva)
Apoi am vazut luni recenzia de pe hotnews… in care dadea cu el de pamant.

Pacat ca au stricat si filmul acesta.
Pacat.