Poziția ghiocelu’ – Ignorând designul greșit

Sunt violat în ochi de  știrile  cu nenea ăsta care înțeleg că a făcut ceva greșit – nu după părerea mea, nimic din ce n-aș face și eu oricum, și pula mea, scandal.

M-am uitat la film și ce văd eu acolo e un boșorog ( trebuie să mă dezvăț de termenul ăsta, nu că n-ar fi  așa, cât că mă prinde și pe mine vârsta și o să sune a “râde ciob de oală spartă”)  care oprește rabla lângă  o pubelă , să arunce niște gunoaie.  Acolo se întâmplă a fi trotuar.  Nu. Nu a parcat pe trotuar,  cine crede asta  să citească legislația rutieră.  A oprit pe trotuar, că a stat sub 5 minute și nu a plecat de la mașină. Peste 5 minute se numește staționare, dacă încă e acolo.  Aspecte diferite.

Tot nu are voie pe trotuar implicit, cred, conform legislației rutiere. 

Întrebarea pe care mi-o pun eu constant este – de ce a făcut un om ceva ?  Aka, de ce a oprit el acolo ?

Acum răspunsul e în filmare : Să arunce ceva gunoaie din mașină.

OK, dar de ce nu a oprit în altă parte?

Pentru că acolo e instalată pubela aia, nu în altă parte.

Și pentru că în creierul prost al cui o fi proiectat zona aia stradală  nu a scintilat ideea de a lăsa loc pentru o mașină , nu de parcare, strict de oprit și lăsat gunoiul acolo .

Și dacă nu a lăsat, oamenii se descurcă cum pot.

Cum ar veni, că de ce nu a oprit mai departe, unde o fi fost ceva spațiu de parcare ( că dacă pleci de la mașină, nu mai e oprire, e parcare) să-și care cutia în brațe până la pubelă și să nu blocheze, dom’ne, trotuarul.
Pentru că nu e prost / idiot – de aia nu a oprit mai departe.

Nu știu cine e Răzvan Exarhu, ce face și ce fel de om e in general, nici nu mă interesează să aflu. Aka nu-s fanul lui sau ceva.
Tot ce știu e că e mai reținut decât mine, pe de o parte, că ăla care venea să îmi reproșeze tema asta, mi se rupe pula că mă filma, fără o mucioasă nu scăpa.

Sunt mașini parcate pe trotuare prin București cam pe oriunde e loc, încercati să o găsiți pe a mea, că stă cu lunile, iar un nene oprește 2 minute să își arunce gunoiul și se găsește un SJW să facă scheme și să aducă glorie mielului.

Unghiul din care era de filmat situația asta era următorul:

-Ia uite, domnul primar, acest cetățean , plătitor de taxe și impozite ( e o presupunere, habar nu am dacă omul ăla își plătește taxele sau nu ) , vine să arunce gunoiul și e nevoit să urce cu rabla pe trotuar pentru a face asta, pentru că atâta v-a dus mintea , de aia.

Sau , dacă nu e loc de mai bine, se poate, cutumiar, lași bucățica aia de trotuar cu acces dual, că nu te poți aștepta să vină numai pietoni cu cutii în brațe, de unde se nimerește.

Acuma, ce a greșit nenea ăla cu gunoiul e doar că e la fel de fraier ca persoana care filmează. Corect era să îi spună să salte telefonul mai sus , să îi prindă și fața și să se adreseze primarului , cât să îi explice ce am zis eu mai sus. Înțeleg că e om de radio , nu știu, eu nu ascult radio in   general nicăieri , dar mă gândesc că ai mintea deschisă și ești pe discurs și oratorie, nu iei pozitia ghiocelul in fața situației create dintr-o planificare proastă, decât dacă ești la fel de obtuz, nu vezi problema, ci ți se pare că pulifriciul cu telefonul are dreptate și probabil că ai greșit, că trebuia să fii o vită și să parchezi unde ți se spune, marș.

Că asta e e, se vede că nu se gândește la ce zic io, ci crede că a făcut ceva greșit și a fost prins și doar asta-l macină pe el, că a fost prins și confruntat.

Da, litera legii, hai să ne căcăm un pic pe lege când e aiurea,  legea trebuie să ne protejeze și să ne facă viața mai bună, nu să se pișe pe noi. Dacă legea e acolo să se pișe pe noi,  mai bine ne pișăm noi pe ea și pe oricine o susține prostește.

Mă amuză, pentru că noi, românii, eram buni la băgat pula in lege, prea buni, prea ca la țară. Când eram eu în București așa era, eram toți călare pe linia de tramvai pe inventat parcări oriunde. Acuma văd extrema cealaltă.

E clar că io eram influența rea, iar acuma că nu mai sunt acolo, v-ați civilizat toți, băi, ce să ne mai facem cu atâta civilizație.

5 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
17 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
9 days ago

Era un mesaj pe la LIDL.
Asteptam forta de munca din strainatate sa se intoarca in tara. … sau ceva de genul acesta.

Daca vrei sa te intorci (nu neaparat la LIDL), noi (ceilalti) te asteptam cu bratele deschise.

Catalinx
Catalinx
Reply to  Alex2
9 days ago

Nici n-ai idee cât de prezent sunt în câmpul muncii din București, doar că nu fizic – nu-mi place orașul. Nu mi-a plăcut niciodată ( deși acum arată mai bine).

speedy.gonzales
speedy.gonzales
9 days ago

problema mai mare a fost mai degraba atitudinea lui fata ce cel care filmeaza
la un moment dat a incercat “sa se dea” la cel care filmeaza, dar probabil a realizat ca ala e mai tanar si s-ar putea sa iasa sifonat

Stropic
Stropic
Reply to  Catalinx
9 days ago

Si mie mi se pare ca nu e chiar reactie de “stalp moral”.

Nu ca ar fi prea grav. Putea totusi sa zica “da, am gresit, imi cer scuze” nu “ce se intampla daca ma filmezi”.

Doru Vlad
Doru Vlad
Reply to  speedy.gonzales
9 days ago

O muie tot i-a arătat pe final dovadă ca ADN-ul de Brăila știe să răsară la suprafață când trebuie!

Cătăline ideea din spatele scandalului e că nenea ăsta și-a bătut pula ani de zile de indivizi care făceau fix ce a făcut si el. Și de asta mulți s-au luat de el.

Alex2
Alex2
Reply to  Doru Vlad
9 days ago

EXACT!

0040
0040
9 days ago

Meh nu-s sensibilos, da zau ca inteleg pe ala cu telefonul. Exharcu pare sa joace fix rolul aluia cu PCR, ala care are intrare pe usa din dos la doctori, ala cu “cunostinte”, ala care nu-si freaca coatele camasii cu pulimea, ala care face legile cum vrea ca doar EL E LEGEA, si apoi tot el e prins ca nu respecta regulile facute de al’de ca el. E fix ca CCR care zice “da cine plm sunteti voi sa comentati, ca noi facem legea aici, nu ati aflat?” si apoi sunt prinsi ca nu prea e constitutional… E fix ala… Read more »

Last edited 9 days ago by 0040
0040
0040
Reply to  Catalinx
8 days ago

You’re missing the point. Cel care a filmat are dreptul sa o faca, obiectul inregistrarii a fost surprinderea unei ilegalitati. http://dataprivacyblog.tuca.ro/dreptul-la-imagine-in-contextul-distribuirii-fotografiilor-pe-retelele-de-socializare/ Faptul ca sare ala oparit “cu ce drept ma filmezi” nu e decat un meltenism specific gen hotului prins cu matza in sac. Referirea la Vicol aia, am facut-o pentru ca la fel… a fost expusa cu ilegalitati, doar ca nu i-a zis cu ce drept ma filmezi ci va urez o zi buna. Cu alte cuvinte, “nu ma poti atinge”. Aceeasi gena de meltenism doar ca la alt nivel. Si asa la toti care stiu ca au o… Read more »

Catalinx
Catalinx
Reply to  0040
8 days ago

E amuzant să spui asta după comentariul anterior și folosind ca argument comentariul ăsta. Inițial tema discuției era una ușoară, dar tu ai dus-o la un cu totul alt nivel. Nu am contestat , sau pus în discuție dreptul de a filma în public , tema era motivul de a hărțui / confrunta pe cineva nu filmarea. Faptul ca sare ala oparit “cu ce drept ma filmezi” nu e decat un meltenism specific gen hotului prins cu matza in sac. Din punctul tău de vedere. Am dreptul să te confrunt și să te iau la intrebări când mă filmezi. Aia… Read more »

datasecurity
Fery
Fery
8 days ago

“cine crede asta să citească legislația rutieră” – lol, creca trebe s-o mai citesti tu inca o data. oprire = corect, stationare = oprire dupa 5 minute, parcare = in locuri desemnate ca parcari. o ‘stationare’ nu poate deveni ‘parcare’ niciodata. iar daca ai oprit pe loc desemnat ca spatiu de parcare (indicator, marcaje), atunci aia nu e stationare. nu e ilegal sa stationezi pe trotuar, daca nu sunt semne care sa interzica asta, atata timp cat lasi spatiu minim precizat in lege ca sa treaca pietonii. daca e trotuar, nu inseamna ca e loc sacru desemnat strict pentru pietoni. in… Read more »

Catalinx
Catalinx
Reply to  Fery
8 days ago

lol, creca trebe s-o mai citesti tu inca o data.nu e ilegal sa stationezi pe trotuar, daca nu sunt semne care sa interzica asta, Dom’ne, nu ți-ai făcut due diligence. Știi că sunt maniac cu legile, da? 1) România nu e UK. 2) Articolul 177 din codul rutier. E invers. E interzis să staționezi pe trotuar, IMPLICIT. Și pot fi excepții dacă-s marcate, explicitate. Pentru ce contează, era cum spui tu când mi-am luat eu permisul și presupun că și ”pe vremea ta”, dar s-a schimbat. Că a trecut timp și România se orientează mai înspre UE, nu înspre US/… Read more »

Last edited 8 days ago by Catalinx
Doru Vlad
Doru Vlad
Reply to  Fery
8 days ago

Lol Fery ai facut legea aia în sânge! Mai mult vezi că acolo e și o trecere de pietoni pe care omul nostru doar că nu a violat-o anal, în rest a cam făcut ce a vrut pe ea!