Cunosc numele, știu că e jurnalist, dar nu și detaliile muncii lui, că nu mă pasionează persoana dumnealui, așa că am citit wiki.
Am reținut că din 2015 și-a dat demisia din postul de redactor șef al publicației Gândul, după ce fusese director editorial anterior.
Lucrează de atunci ca moderator la Digi și este fondator la Republica – nu știu dacă are vreo funcție de management. Pentru dumnealui, la 47 de ani se poate să fi fost un deceniu pierdut, să aibă perspectiva asta.
Dar nu suntem toți boșorogi, nici jurnaliști, nici dependenți de performanța ( slabă) lui Iohannis în ultimii 10 ani. Poate și pentru că sunt mai tânăr, nu mă regăsesc în această sintagmă.
În ultimii 10 ani mi-am crescut ( eu mie , îmi, nu Iohannis, în vreun fel, nu PSD, nu PNL) veniturile de vreo , poate nu e bine să spun asta – 8-9 ori , după ce le scăzusem la 2/3 dintr-o oboseală, deci de vreo 5-6 ori comparativ cu 2013 așa. Not great, not terrible! Am contribuit câtuși de puțin și la succesul altora, începând dinspre familia mea spre mai departe, iar aici chiar n-o să dau detalii, că n-am cerut voie.
Mi-am dus copiii la o școală mai bună, am investit într-o proprietate din România, unde mi-am plantat visul meu de ani de zile , o minilivadă de nuci, care merge bine spre foarte bine, am cumpărat , împreună cu soția o casă în UK pe care am renovat-o, am învățat mai mult, am ajutat copiii să învețe și mai vreau să învăț și să cresc.
Am făcut asta într-un singur fel. Nedând doi bani pe performanța lui Iohannis ca președinte, neașteptând ca el să miște ceva și neașteptând ca România să se ridice, în general la nivelul pretențiilor mele, eu contribuind doar cu o ștampilă.
Documentarul ”Deceniul Iohannis” e bun ca evaluare a performanțelor politice din mandatele lui. Dacă și pentru cine se reflectă într-un deceniu pierdut, această performanță vă aparține fiecăruia.
În general România nu mai e nici măcar aceea din 2019, darămite 2014 – iar ceea ce vedeți are strict valoare electorală.
Nici eu nu il urmaresc pe tip, dar nu stiu ce intelegi tu din ce zice el. Sau nu inteleg eu ce zici tu. Faceai mai putini bani fara Iohannis? Si, chiar si asa, nu e un argument, ca nu e despre tine citatul aluia. E despre noul val de politicieni si cum si-au consolidat puterea, nu despre situatia financiara a romanilor, mai ales a romanilor care nu lucreaza in Romania (din ce am mai citit pe la tine, parca UK) E ca si cum as zice “multumesc Iohannis ca am futut pe rupte in astia 10 ani si am… Read more »
Faceai mai putini bani fara Iohannis? Si, chiar si asa, nu e un argument, ca nu e despre tine citatul aluia Nu. Ce zic este că performanțele mele sunt decuplate de ale președintelui. Și nu e vreun “mulțumesc, Iohannis” în niciun fel. Dar dacă “noi, cetățenii” ( ghilimelele sunt că eu nu mă regăsesc nici nu cred că cvasitotalitatea cetățenilor de rând – care nu-s politici sau servicii ) am pierdut 10 ani, nu e din cauza lui Iohannis. Sigur, nici nu îl putem lăuda pentru că ar fi făcut ceva palpabil ca să ne ajute să nu pierdem timpul.… Read more »
Sunt de acord cu Marian. Si, eu l-am votat!. A condus PNL din umbra si ne-a indatorat la marele licurici enorm.Contracte cu livrare peste 10 ani. Cand alea vor fii obsolete. A pus PM unul mai tampit ca altul. Nu a avut sange-n instalatie ca altii la UE. Nu gasesc cuvantul potrivit sa-l descriu. Pt comparatie: Ceausescu (4 clase) era mediator intre SUA si Palestina, Vietnam, etc. Kissinger era partenerul de discutii( documente desecretizate si jurnalul lui K) Dar si intre Palestina/Libia/Iordania si Israel A venit anul trecut Abbas(Palestina) si i-a cerut sa fie negociator. I-a zis ca Romania e… Read more »
For the record. Ceausescu era un lache flaușat in politica externă – cu valoarea unui moderator TV – apreciat de pulifrici din țări din lumea a treia ( adică de unde eram și noi), iar în politica internă făceam toți foamea, mulțumesc, sunt satul de olteanul ăla semidoct de la țară – glorificarea lui nemeritată nu s-a terminat nici la 35 de ani de la moartea lui. Ajunge.
OK, am inteles putin mai bine ce voiai sa zici. Cred ca nu e o proiectie a esecurilor lui. Cel putin, nu profesionale. Ca acum 12 ani, nu cred ca stia nimeni de Negrutiu. Poate sentimentale, dracu stie.Depinde ce asteptari ai. Aia din jurul meu, care care l-au votat, si-au pus mari sperante in el. Nu stiu ce fel de sperante, dar mari. Eu nu l-am votat, nu mi-a placut nimic la el. Mi s-a parut ca Ponta l-a dominat in dezbateri. Nu, nu am votat Ponta.Nu stiu, ca unchiu-miu in mandatele lui Iliescu si Constantinescu si-a inzecit veniturile cu… Read more »
Ca acum 12 ani, nu cred ca stia nimeni de Negrutiu. Pai eu nu știu nici acum, am citit articolul ăla și m-am uitat cine l-a scris. Sunt convins că am mai citit articole scrise de dumnealui, dar nu știu cine e. Nu știu în ce măsură e important oricum, mă uitam la ce joburi a avut, că scrie pe Wiki, na.. Ce ziceam acolo e că nici măcar țara nu mai arată ca acum 10 ani. Pentru că nu locuiesc permanent , văd mai ușor schimbarile. Că o fi stat Iohannis degeaba tot timpul ăsta – destul de probabil… Read more »
Realitatea e ca presedintele are rol reprezentativ in romania si nu prea conteaza asa tare cine e presedinte. 🙂
In principiu , poate conta. Nu a contat in cazul lui Iohannis. Pentru că ai forțe de sensuri și interese concurente în parlament și de modul cum moderează și negociază forțele astea depind rezultatele politice și progresul. Iohannis nu a ales neapărat vreo cale inteligență către coeziune politică. A ales-o pe cea mai dreaptă și mai trădătoare dintre toate – i-a pus la masă pe PSD și PNL, pe principiul “vă înțelegeți între voi”. Alți președinți au avut alte abordări. Majoritatea au avut și un grad de nocivitate mai mare. In timpul lui Băsescu migrația din Romania a fost net… Read more »
Fostul președinte de dreapta a cultivat un intreg ecosistem de jurnaliști, intelectuali publici și oengisti, care se așteaptau să continue asocierea reciproc avantajoasă. Johannis nu a fost interesat, din start le-a dat flit intelectualilor publici care nu au fost acceptați drept eminente cenușii slash sinecuriști, și au fost primii care s-au simțit trădați. Mai apoi jurnaliștii au înțeles că nu au o relație specială, Johannis nu s-a considerat dator să răspundă unor așteptări cu privire la ce ar trebui să facă, a acceptat susținerea celor care i-au oferit-o și nu a considerat că ar trebui să își ajusteze agenda la… Read more »
eu chiar ii multumesc lui iohanis ca a reusit sa imi arate ca daca vreau ca statu sa ma ajute (sau macar sa nu ma futa) tre sa plec din tara.
Mai incercasera oameni sa imi zica asta, dar io nu si nu, betmen betmen
Altfel, intre 2013 si 2024 am nitele mici diferente. De la nitica mai multa casa, la nitica mai multa masina la nitei mai multi zerouri prin conturi.
Toți avem zerouri în conturi, treaba e să pui ceva înaintea lor.