Oamenii sunt prosti, inca o data

Peste 717 persoane de diferite naţionalităţi au murit şi alte 805 au fost rănite, în urma unei busculade produse joi în timpul pelerinajului anual la Mecca

Stampede. Asta e cuvantul care descrie cel mai bine fenomenul.

Reportajul de pe Al Jazeera:

Si acum pe scurt: Chestia asta se intampla cand sunt multi , foarte multi oameni intr-un loc , fara spatiu suficient de a te misca liber.

In cazul de fata , ironic , e vorba de biblicul , sau coranicul , cine aunca primul piatra.

Practic , oamenii astia se aduna intr-o vale , sa arunce cu pietre  ( fiecare cate 7) , catre stalpii Jamarat , care il semnifica pe dracu’ ( cum s-o numi el in religia musulmana , ca am uitat) . Cica acolo l-a incercat satana pe profetul lor Abraham . Gen , whateva, Ideea e ca se strang unii si dau cu pietre .  E cam ca pupatul de ciolane de “sfinti”, nici mai retard nici mai inteligent de atat.  Doar ca la ciolaneala  sunt, in general, mai putini. Ideea e ca s-au strans cam multi si cam dezorganizati  (  nu inteleg de ce dracu’ ai vrea sa mergi in asa aglomeratie , chit ca e Mecca – tinand cont  ca acu vreo o luna  s-a prabusit o macara si a omorat vreo 100 de oameni )  si au inceput sa arunce cu pietre unii in altii , dupa care , normal , s-au panicat si  s-au calcat in picioare  ca vitele.

Nu , nu pentru ca sunt musulmani , nu pentru ca i-a pedepsit allahu’ lor , ci pentru ca sunt prosti . Vite. asa sunt oamenii.

Si da , daca ascultati reportajul , astia la Mecca au istorie in a fi prosti si a se calca in picioare . Nici macar nu e asta recordul de victime.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
marius
marius
8 years ago

Cica il cheama Iblis și s-a răzvrătit împotriva lui Allah 🙂