Eram la același mall cu o altă ocazie pe care o să o detaliez altă dată, poate, și soția a zis că vrea să încerce micii ălora.
Eu am fost de aceeași părere contrară, ca și data trecută, și am rugat-o să îmi cumpere o shaorma de la Dabo. Nu știu cine sunt nici ăia, dar și-au făcut loc după ce au dispărut “Spartan”, de la care nu mai mânca nimeni, că decăzuseră cam tare. Shaorma ăstora e OK, o prefer față de a celor de la Mesopotamia, care e OK, fie-mea încă mănâncă de la ăia, lol.

După ce a mâncat din ei, reacția a fost că sunt nașpa și mi-a dat să gust, după ce mi-am clătit cu cola palatul întinat cu shaorma.
Reacția mea a fost de – scârboși. Au un oarecare gust de oaie, dar nu ăia e problema. Problema e că eu așa ceva nu mănânc , aveau gust de cei mai nașpa mici pe care îi mâncăm pe timpul lui Ceaușescu și în anii ’90, probabil ăia erau de 🐶 , sau cine știe , pe vremea aia.
Și chiar aveam palatul format și o comparație recentă, cu o zi înainte fusesem cu un prieten la spartu târgului săptămânal dintr-o comună pe care nu o declar, special pen’ că avea el poftă de mici și-am halit și eu unu. Bă, bun, cald, suculent.
Locația era una de dacă vine Piedone – OTPS 6 luni, de aia nici nu spun unde! – condițiile de bâlci de țară – micii pe carton, muștar “Aro” ( ăștia nu făceau mașini , mă?) la găleată – foarte bun la gust, ținut în condiții de refrigerare improprii, fără chiuvetă, sau altă sursă de apă curentă cred, efectiv nu invit pe nimeni, nu e ceva de lăudat, poza de mai jos dovedește că nu e nimic de lăudat.

Ce vreau să spun e că dacă în condițiile astea precare se pot face mici buni și foarte buni, nu știu care e treaba cu imitațiile de mici pe care le scot ăia de la smols – nu halesc chestii gen ” nu sunt pe gustul meu”, “nu se poate” , nu știu ce.
Bă! Nici să nu aud! Ar trebui să fie dați afară din mall, dacă nu dau faliment singuri ( dar cred că vor da), că ne fac de râs. Micii lor sunt mai nașpa decât aia de pe Dealul Negru de la Dedulești, iar aia sunt nașpa, indiferent ce spune legenda urbană.
mie mi se pare fascinant ca ne laudam cu cei mici, dar majoritatea bodegilor (n.a. vorbesc de dinainte sa plec eu, acum am niste limitari gen – n-am mai mancat) aveau mici nemancabili. Arsi, cu prea mult bicarbonat sau ce cacat aveau de ragaiai usturoi pana crapa lavabila pe pereti. Ca note distincte. imi placeau aia de la shity grill din centru vechi. Grasi, 4 arome, facuti perfect is unii in Barlad care fac o nebunie de mici. Ce e misto e ca nu iti dau numa mutar ci si un sloboz tip mujdei cu ardei rosu. Micii mari, bine… Read more »
Posibil să fie la fel și acum, eu, istoric, nu mănânc mici de la bodegi, decât, eventual să gust și regula e că sunt, în general, dezgustat, sau maxim ”meh”. Vreo 20 de ani nici nu am mâncat mici, până când a început să facă tata acasă la grătare și pe urmă am făcut eu. De-atunci s-au mai îmbunătățit și bodegile un pic și găsești și mâncabili. Tot timpul am crezut că-s io simandicos, copil răsfățat crescut cu ciorbă de porumbel și friptură de iepure de câmp, vânat cu bara de Dacie pe șosea, că prietenii așa-mi spuneau, că prea… Read more »
ultima data,la obor, erau ok. Nu spectaculosi dar nici ceva sa fie oribili.
eu mai mancam in tineretului la trifoias. Dar, ieseau in functie de chefu grataragiului. In general cam arsi.
D-aia. Aia de la shity grill imi placeau pentru ca mereu, adica de doua ori, mi i-au adus identici si la fel.
si io ii cam ard, acasa, d-aia cand am putini prefer sa ii fac la fraier, ies fix cum vreau. Cand ii fac la gratar (deci fac multi si am invitati) ma pierd printre elemente gen “hai sa bem, adu si tu farfuria aia…”
Cred ca am mancat mici o singura data in ultimii 10 ani… pe la Hanul lui Manuc, anul trecut. Comestibili, OK, oarecum buni, whatever, n-am crapat de la ei… eu nu inteleg nebunia asta cu micii. E carne tocata cu ceva condimente in ea. Din ce am auzit de la experti (adica aia care halesc mici lunar), conteaza mult cum ii faci, carbuni sau alta metoda, dracu stie… asta presupunand ca nu e carnea expirata de 2 ani, traiasca dom’ Piedone (sau nu). Daca as fi dictator, as face teste cu mia de cetateni, selectati dupa burta si ochelari, toti… Read more »
nu prea merge asa. Au facut astia niste teste cu sosuri, pe la 1930-1950. Voiau sa faca sosul perfect. Au luat asa, blind test, asteptandu-se la un clopot al preferintelor. Pula clopot. D-aia ai zeci de sosuri
Unora le plac micii iuti. Altii nu mananca iute. Unora le place saorma cu ceapa, altora fara. Practic, gusturile is complicate si multe
toata mancarea e ceva cu ceva condimente si pusa intr-o farfurie
era o gluma, dar, da, de acord… chit ca, in in functie de circumstante, gusturile se schimba.
e ceva… nu doar carne. mai multe. ai un burger, cu diverse chestii in el. ai paella, cu diverse chestii in ea.
Bă, sincer , în România, cât locuiam permanent, nu aveam o relație specială cu micii – îi luam “for granted” cum se spune în popor, nici nu prea mâncam oricum. Și mai strâmbam și botul că prea mirosea a fum de mici peste tot, cred că mă saturam de mici de la fum.
Când am trecut la part time “departe de casa mea, in străinătatea grea”, cum zice marele gânditor Nicolae Guță, e altă percepție și se dezvoltă pofte de care nici nu știam.
Fie asta, fie am avansat în procesul de manelizare.
Am ras la aia cu manelizarea.
Da, mai e si fumul ala nenorocit.
Nu ma intelege gresit, micii sunt OK.
Doar mi se pare mie ca se exagereaza cu ei.
Si cand ii intrebam pe altii care o tin una si buna cu micii ce e asa special la ei, ei bine…
Cand eram mic, la tara, si aveam porc, se facea pomana porcului… evident, dupa ce-l casapeai. Tin minte ca era foarte, foarte buna. Si n-am nostalgii cu copilaria, cum au unii cu gusturile de pe vremea lui Ceasca, cand painea era paine… cand era.
era o gluma cu mancarea nu ne jucam si nu glumim!!!!oneone!!11!!! Tin minte ca era foarte, foarte buna tii tu minte gresit. Pomana porcului este dumnezeu, “foarte foarte buna” este o subestimare 😀 Porcul ala proaspat este ceva beyond. Cand nu e proaspat si mai pui si niste carnatz iese tochitura moldoveneasca. M-a rugat un amic sa ii fac niste mancare. El facea burgerii, eu am facut o tochitura. Erau la masa si suedeji si romani. Am pus si niste carnati. Si niste carne afumata. Si ficat. Suedezii au luat la inceput vreo doua bucatele. Ca chestia aia plina de… Read more »