Godină nu înțelege de ce e înjurat

Explic eu simplu. Pentru că încearcă să pară deștept, de foarte mult timp, dar nu e .

Mă gândesc că poate că atunci când nu reușești să depășești nivelul de subofițer, nu ajungi la nivel academic in materie de legi, poate lași un pic de urmă de îndoială în ideile  pe care le propui, oricât de geniale ți se par.

I se pare o idee excelentă să ți se suspende permisul dacă nu îți plătești amenzile. Mie mi se pare o idee tâmpită, dar nu cu asta am o problemă. Gen – OK, tată, dacă aia vreți, poate în România funcționează, băgați mare.

Zice că ar introduce el o taxa pentru depunerea contestației împotriva amenzii.

Care să rămână la buget, dacă pierzi. Adică o taxă de acces la justiție, că altfel există noțiunea de cheltuieli de judecată.  Pentru asta e un dobitoc, dar în realitate ea există deja și nu se restituie; se numește taxă de timbru și cred că pentru contestarea unei amenzi e 20 de lei.

Domnu’ Godină, dacă găsești asta în Google și citești aici vreodată, doresc să îți spun că ești un dobitoc și să motivez ce spun în felul următor.

Oricum mecanismul amenzii este abuziv în România.

In mod normal amenzile ar trebui trimise omului, sau deferite pe loc și omul ar trebui să își exprime, sau nu, acordul cu penalizarea propusă de organul legii.

In cazul dezacordului sau LIPSEI unui acord exprimat, implicit speța ar trebui deferită justiției și un judecător ar trebui să stabilească pedeapsa, cacit un polițist, în contextul celor prezentate mai sus, nu are nici calitatea nici pregătirea să se pronunțe pertinent.

Doar că în România legea e idioată și permite implicit agentului constatator să se erijeze în a fi și judecător.

In mod normal trebuie să fie invers – agentul constatator, polițistul, implicit nu este judecător, decât dacă  cel acuzat e de acord cu asta.

Motivul pentru care poliția din Statele Unite te arestează/rețin, dacă refuzi să cooperezi cu ei și să accepți pedepsele propuse, este pentru a te duce în fața unui judecător, este că implicit, agentului de poliție nu ii este permis să substituie organul de justiție.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
10 hours ago

Stai ca m-am incurcat si eu de zici ca sunt din politie :))) In cazul dezacordului sau LIPSEI unui acord exprimat, implicit speța ar trebui deferită justiției și un judecător ar trebui să stabilească pedeapsa, un polițist, în contextul, celor prezentate mai sus nu are nici calitatea nici pregătirea să se pronunțe pertinent. Adica sa il lase sa plece mai departe fara amenda fara luat carnetul fara nimic si apoi sa ajunga la judecator? Pai si de ce as semna vreodata ca sunt de acord daca aceeasi pedeapsa o iau si de la judecator, doar ca mai tarziu? Motivul pentru… Read more »

Catalinx
Catalinx
Reply to  Stropic
7 hours ago

Adica sa il lase sa plece mai departe fara amenda fara luat carnetul fara nimic si apoi sa ajunga la judecator? Ignori niste chestii. In UK / Germania , carnetul , de regulă , nu ti-l ia poliția fizic . Primești notificare acasă cu poză . Și da , ai dreptul să circuli până când ajunge speța să fie judecată. Absolut normal. Dacă e o chestiune gravă, notificarea vine cu poliția la ușă , te rețin și pe tine și ajungi rapid la judecător cu propunere de arestare preventivă și te lasă ăla fără permis. In cele mai multe din… Read more »