Gânduri neterminate

E o perioadă în care ma gândesc la multe lucruri,  dar am și chestii productive de făcut, Aka muncă grămadă și am și poftă de muncă,  așa că cele mai multe gânduri mor suspendate.

image

Orașul  îl văd numai noaptea,  înainte sau după ce trece lumina. Aia care e, că iar e Germania aia cu  burnita. Ca-n decembrie. 

image

E frumușel.

image

image

image

0. În timp ce plouă ☔, mă gândeam (m-am mai gândit și mai demult) ca anul ăsta m-a plouat cam mult. În toate vacanțele în care am fost, incluzând weekenduri, cerul s-a pișat pe mine pe unde m-a prins.
Cred că în afară de un weekend pe Transfăgărășan cu niște prieteni prin Iulie.

1. Mă gândeam așa că în weekendul trecut am fost la un eveniment nefericit despre care nu am să spun nimic, că nu îmi aparține intimitatea tuturor, să pot bate cuie în ea și s-o atârn aci,  însă pot spune ca am văzut diferența între două ramuri religioase, organizații socioculturale: adventiști și ortodocși.
Am luat contact de-a lungul timpului cu mai multe religii/culturi și dacă consider ca toate-s modele greșite,  că sunt bazate pe minciuni, sau invenții, sau povești,  sau istorie trecuta de limita legendei și interpretata prozelit, nu înseamnă că toate sunt la fel de rele.
Nu. Am înțeles acum de ce, dacă ai nevoie de un Dumnezeu, e preferabil sa fii mai degrabă adventist sau să aparții unui cult protestant /reformat decât ortodox…sau catolic.

În ceea ce ma privește,  observ că adventiștii sunt mult mai comunitarieni decât ortodocșii,  mai simpli, mai fără ifose, mai fără nevoia de a se afirma cu religia lor.

Fără haine poleite, fără cadelnite cu lanțuri de aur și alte rituale cu faraoneli.
Prietenii imaginari ai ăstora sunt mai modești și nu vor sa faci paradă pentru ei.
Sigur,  toate religiile sunt cu propagandă și parcă ăștia sunt mai prozeliți decât ortodocșii , dar și mai preocupați de ceilalți oameni din comunitatea careia ii aparțin.
Știi, preocupare d-aia pe bune, când și faci ceva să ajuți un pic, nu d-aia gen ” ce mai face băh ăla e bine? Nu? Bravo, dă-l în mă-sa, că e bou”.
Normal că și la ăștia e cu milogeala, cu contribuții, cu strâns fonduri și taxe de membri,  dar măcar după ce mori nu-ți mai cer bani sa scape de tine.
În fine, gândul asta s-a rupt demult. Îl las așa.

2. Ieri ma gândeam ce orașe mișto sunt în Germania, curate și cochete, chiar și satele …
image
image
…iar astăzi văzui pe unii dormeau pe stradă.
În Mannheim .

image

Nu le-am făcut poze ălora, ca poate mă aleargă.
Și totuși Mannheim arată bine și gazduieste acum și ceva târg de Crăciun.
Unde am mâncat un currywurst mai bun decât la Oktoberfest, dar tot nu mai bun decât în parcarea de tiruri de la Borgholzhausen.

Și unde am vrut sa mai mănânc unul în seara trecută , dar când am ajuns acolo, la nouă și jumătate, era deja închis. Măturau unii de juma de ora. Oameni care adorm odată cu găinile.
image

Si ar mai fi…

Poza e de alaltaieri.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments