2 Replies to “Am plecat în misiune.”

 1. Salut si la multi ani! Poti face te rog un update la cum merge centrala cu ultima varianta de instalatie? Imi gandesc si eu instalatie in pardoseala cu puffer si gazeificare si avioane de astea. Mersi.

 2. La multi ani și ție.
  E o singură limitare în schema cauzată de modificarea pe care am făcut-o.
  Aveam inițial un bypass la puffer pe care l-am scos ca să iau vana, ca nu aveam câștig semnificativ de timp. Am mai zis despre asta. Bypassul ala pleca dintr-un teu care separa turul în două trasee care luate separat sunt mai mici decât turul care iese din centrală
  Practic se iese cu 32 mm iar inițial teul separa în 2 x 28 mm traseele. După modificare, a rămas o reducție la 28 și se vede când folosesc puterea de ardere maxima a centralei și apa în puffer e la peste 60 de grade. Practic pompa nu mai reușește sa transporte căldura suficient înspre puffer, am observat asta blocând admisia de aer deschisă, altfel bineînțeles că centrala se reglează singură. Cred ca e un pic de overdrive ce fac eu și nu am nevoie de asta , dar oricum estimez ca fără reducție as muta căldura mai repede din centrală în puffer.

  Altfel merge brici. Puterea livrata a fost suficienta pentru 3 zile cu temperaturi de -12 grade și ziua și noaptea. A mers focul mai toată ziua, și până când m-am culcat, dar a fost ok.

  Ca o considerație de bază. Dacă e casă de vacanță și vrei sa vii în toiul iernii sa faci focul când ajungi, dacă nu ai calorifere și ceva aeroterma, chestii – o sugi grav, că mai devreme de 12 ore nu ai cum sa încălzești casa, sa zicem de la 0 grade la 22. Oricât de izolată ar fi.
  La mine a făcut tata focul zilnic de pe 31 pana pe 2 ca sa nu înghețe ca nu e izolată casa și nu am pus antigel momentan și erau 8-9 grade pe 3 la prânz când l-am anunțat ca vin. Afara erau -10.
  A făcut focul dar i-am zis sa facă și focul intr-o sobă dintr-un dormitor (nu le-am dărâmat, ca-mi place cum arată și sunt bune la chestii de astea) mai mult sa se incalzeasca podul, ca are cos prin pod.
  În 6-7 ore a fost gata încălzită casa în sistemul asta.

  Altfel nu ai cum. Aaa și la ger nu mai las temperatura la 40 de grade cum se spune. Bag 50-55 în podele. Mai ales la început, până se încălzește, tot din cauză că nu am casa izolată.
  Oricum, asa cum e executata schema, cu control pe amestec, pe temperatura din puffer, pe debitul de circulație, e foarte flexibilă și îmi permite un nivel satisfăcător de măsură și control.
  Tine minte sa nu te zgarcesti la termometre, ceasuri de presiune, iar pentru circuitele de pardoseala debitmetrele sunt absolut necesare ca sa balansezi debitul pe circuite, ca altfel nu vezi nimic. Firește ca poți pune termostate pe retur, sau termostate de ambianță cu actuatoare , dar e util sa vezi ce și unde curge.
  Momentan, pentru ca nu am pus încă termostate, eu am făcut managementul temperaturii manual.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.