Vin de iarnă, monșer.

În sensul că iarna se bea vin fiert și după cum am spus nu are sens sa cumperi cine-știe-ce finețuri ca să le fierbi și să-i tragi cu zahăr și scorțișoară  peste.

Și încă ceva, dacă faci un vin fiert nu prea are rost să iei sec și aspru, un demisec aromat sau un demi-dulce,  ca să exploatezi dulceața lui decât să adaugi mai mult zahăr.

Totuși,  nu prea am încredere în demi-dulcele din magazinele românești, că multe sunt atinse cu diferite chestii.

Babeasca Neagră pe care am luat-o eu nu e chiar indicată de fiert. Nici mare valoare de vin nu are,  așa nefiert.
Poate pentru ca e din recolta 2015 și nu a avut timp sa îmbătrânească nicicum.
Nu are nicio “nota”, nicio aromă .

Low end. Nu cred că mai cumpăr.
Eu tot scriu aici,  beau fierturi și aștept rețete de vin de zmeură.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
speedy.gonzales
speedy.gonzales
8 years ago

hai ca iti scriu reteta de VIN DE ZMEURA: – se merge in padure si se culege cat mai multa zmeura. daca ai o curte mare in zona de deal/munte, poti sa folosesti si zmeura de casa, cantitatea e mai mare, dar mai putin aromata. – se pune zmeura intr-un vas mare – se pune zahar peste zmeura: eu pun cam 1 kg zahar la 5 kg zmeura. La inceput pare cam mult , dar zaharul acela va fi consumat in procesul de fermentatie – se macina zmeura si se amesteca bine folosind un mixer sau daca nu ai la… Read more »

speedy.gonzales
speedy.gonzales
8 years ago

si daca tii la sanatatea ta, nu mai bea mizerii din astea din comert, ptr ca la noi peste 80% din vin este contrafacut (fabricat din chimicale) sau in cazul cel mai fericit facut la a 2-a mana (se iau resturile de struguri, se adauga zahar, se mai lasa o data la fermentat si apoi se pun diverse chimicale ca sa ii dea gust mai bun).

speedy.gonzales
speedy.gonzales
8 years ago

am spus clar ca lichidul rezultat nu se tine in casa sau in beci, ca fermenteaza.
si ce ti se pare asa mare “pitroceala”? pui zahar, zobesti, filtrezi pasta rezultata (aici e un pic de bataie de cap) si apoi decantezi din cand in cand ca sa scapi de mizeria de la fund.

pe tine cred ca te-a durut capul de la vinuri de calitate proasta, nu de la zahar.
iar zaharul trebuie pus ca sa ai fermentatie alcoolica, nu acetica. ptr ca altfel ai obtine un otet foarte bun.

speedy.gonzales
speedy.gonzales
7 years ago

a inceput sa se faca zmeura anul asta. am cules vreo cateva kg si cum nu mai aveam loc in frigider, le-am pus la fermentat ca sa fac urmatoarea runda de vin. cu ocazia asta am gustat din vinul de anul trecut: vinut a inceput sa se matureze, parca nu mai e asa dur si are un gust placut de vin. binteinteles aroma este peste orice alt vin de struguri pe care l-am gustat, iar anul asta am avut ocazia sa gust inclusiv vin de porto la el acasa. uite aici o poza cu recipientele puse la treaba – 2… Read more »

Catalinx
Admin
Reply to  speedy.gonzales
7 years ago

Ma, da’ cate tufe de zmeură care profuc ai? Ca eu am una Maricica, dar a rodit doar o joarda, iar dintr-o joarda, adică vreo 20-30 de fructe nu ieșea mult vin. De abia ce și-au umezit buzele copiii

speedy.gonzales
speedy.gonzales
Reply to  Catalinx
7 years ago

oricate vreau, ca le culeg din padure