Politica americana de looney tunes

Nu sunt unu dintre aia care crede ca romanii sunt cea mai inteligenta natie si ca ce smecheri suntem noi. Nope, daca te uiti , probabil ca suntem mediocri.

Odata la niste ani ma mai uit  la o dezbatere politica , ceva , doar ca sa ma amuz , sau sa ma enervez , in functie de context si de starea de spirit preexistenta , vazand cat de handicapate sunt discursurile politice , cat nimic pot sa zica . Si totusi…

Ba la noi se spun minciuni. Candidatii nu se sfiesc . Gen , baga in ele , le umfla si chiar daca nu spun nimic care sa-i faca credibili pentru mine si daca te uiti la prezenta  la vot ai spune ca nu conving majoritatea , totusi fac eforturi.

Uitati-va putin la “discursul” pe care-l tine Sarah Palin, in sprijinul lui Trump.

Frate , nu stiu de ce aveam impresia ca aia fiind guvernator  are creier in cap. Daca compari discursul ei , cu invitatia de a veni la pupitru pe care i-o face  Trump, iti dai seama imediat ca mamutul ala vorbeste  la un nivel mai elevat.

Si citez : ” He is from the private sector , not a politician , can I get a Hallelujah?!”

“We’re in the private sector. You actually have to balance budgets , in order to prioritize , to keep the main thing  “the main thing” “. And he knows “the main thing” .A president is to keep us safe economically and militarily. He knows the main thing  and he knows how to  lead the charge (n.r limbaj de lemn) , so troops , hang in there  because help’s under way , because he, better than anyone isn’t he known for being able to command fire ( n.r cred ca e o gluma “fina” aka de santier unde asociaza  fire = foc , cu fire=a concedia ). ” Iar lumea reactioneaza entuziasmat in sala.

Nu mai transcriu mai departe , puteti urmari si singuri , ba , dar serios , cu d-astea vii ? Trebuie ca a incurcat discursul cu unu de-l tii in fata copiilor cu dawn si pui pe unul dintre ei sa-l citeasca. Trebuie sa fie la fel de frustrant ca si in Romania , sa fi un cetatean in tara aia , cu un IQ respectabil de peste 100 si un nivel decent de cultura si sa vezi ca locuiesti intre  o turma de bizoni americani care pun botul la asa ceva.

Serios  , pai , presupunand prin absurd ca Basescu ar fi putut vorbi cursiv si inteligibil engleza, ar fi sters puntea cu fufa aia si cu mamutul.  In doua discursuri îi lăsa la 10% in urma.

Nu ca as aprecia-o mai mult pe feminizda Hillary Clinton , dar dezbaterea ei cu Sanders  e undeva  la un cu totul alt nivel de demagogie. Unul care nu e pentru lobotomizati.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments