Trusa de prim ajutor

Pentru că mi-am belit un pic un dești la ski, mai bine zis la tavaleala prin zăpadă, m-am dus întins la portbagajul mașinii și am scos trusa de prim ajutor sigilata,  care era desigur și expirată de  dracu’ știe când. Căutam un ceva ca plasturele sa pun pe rană,  pe belitura,  adicatelea.

image

Nu e cine-stie-ce,  dar e puțin adânc și doare, mai bine zis ma jena atunci. Pe urmă a început să doară un pic.
Dar ca să fiu sincer e o nimica toată,  trusa aia de ajutor ma asteptam sa rezolve probleme mai serioase,  gen oameni cu jumătate de cap lipsă,  cu jugulara țâșnind în cel mai gory mod cu putință.
O pulă.  Mori cu zile.
Aveam o rola cu hârtie adeziva cu care am putut lega un bandaj, și foarfeca sa îl tai. Și alte chestii de respirație gura la gura și traheotomie (mai puțin bisturiu) de parcă  eu fix asta fac.  Nu tu plasture calumea,  nu tu nimic calumea. Nici foarfeca nu prea taie. Bine am zis ca e expirată.  Era și o sticluță de alcool sanitar (spirt),  care se evporase de mult, evident.

Supărat,  m-am gândit că-mi bag picioarele și îmi fac eu singur una cu ce trebuie și cu ce cred ca pot eu folosi. Nu de voi mi-e grija, dar poate e nevoie sa o folosesc pentru aia din mașina mea.

Doar ca nu,  nu pot, pentru ca trebuie sa fie standardizata,  omologata și plm, altfel îmi dă Godina amendă.  Am cumpărat alta, pe care nu am desfacut-o dar pare să conțină fix aceleași chestii și expira în 2020.

Frumos ar fi să vin acum cu un link de profitshare și cea mai tare trusă de prim ajutor super mega generoasa cu comisionul la bloggeri. Dar, cum nu ma ocup pot sa zic ca am dat 28 de lei pe asta de am luat-o din supermarket și ca aveau și una la 50 de lei care arăta similar și avea menționat același conținut.  Nu știu dacă de calitate mai bună sau era doar pentru snobi.

Așa că dacă vreau sa îmi fac eu trusa mai bună,  trebuie să fie separat de aia pe care i-o arăt politistului, că nu e omologata.
Ca să fiu cinstit trebuie să spun că nu m-a oprit niciodată un polițist să-mi ceara  să-i arăt trusa, triunghiurile și stingatorul. Până acum.

Intr-o altă notă vreau sa spun ca există niște plasturi de care are nevasta,  de la unii Compit,  parcă.  Buni de tot.
Sunt dintr-un fel de silicon și au chestii medicinale,  calmante și alte ălea în ei.
Îl pui pe rană și acolo îl lași până cade singur. Sper ca fără deget.
Accelereaza regenerarea pielii etc. Și sunt scumpi gen 4-5 lei unul ca ăsta din poză.  De-aia zic ca are nevasta și nu eu. Decât să dau 5 lei pe un d-ăsta ma infasor cu hârtie igienica, eventual folosită.

image

Noro’ că nu mă lasă să mor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments