Solutii pentru DynDNS? Domain Forwarding ?

DynDns sunt magari, gen.

Voiam sa scriu altceva dar imi expira forwardingul la domeniu si descoperi ca aia cu care lucrez s-au transformat de la binefactori, la serviciu comercial , la jepcari care-si violeaza clientii. Clasic.

Pe scurt, domeniul catalinx.ro e luat de la ROTLD ( trebuie sa caut datele de login 🙁  ).  Hostingu’ este “in house project“.  La propriu , uite ici, in dreapta jos, langa birou stă “serverul” crăcit.

Netul nu e business, ci fiberlink de la RDS. Cu ip dinamic , se stieee.  E si bine e si rau.  Rau e ca nu pot sa imi configurez direct in  ROTLD  ipul de pe server si sa imi fac singur ns si dns in linux. Nici nu cred ca mai stiu cum se face asta. Trebuie sa folosesc ns-urile unora care forwardeaza cererile de catalinx.ro la ipul meu dinamic.

Cel mai simplu, la dyndns.org (dyn.com) Pana in 2014 aveam domeniul catalinx@homeftp.org  , moca , normal  tinut la ei si mergea chiar ok. De atunci au zis ei ca e cazul sa o cam taie cu mocangeala , normal ,dupa ce aplicatia lor de  update ip dinamic era pe toate routerele din lume ( probabil).  Si-am zis , bine ma baieti, am avut 7 ani access moca pe domeniul asta , hai , fie  ma fac client.  Si in martie 2014 am platit $30 (29,95) pentru un an in care mi-au tinut forwardingul  la  catalinx.ro.  Bai , nimic de zis . Oamenii ofera calitate buna la serviciu, viteza de propagare buna , uptime tot ce vrei. Nu am de ce sa ma trag pe cur cu asta. Iar in banii astia am pana la 50 de domenii. Asa e pachetul. Nu imi trebuie 50 . 2 -3 mi-ar fi sufi , dar asa au, asa platesc.

De bune servicii ce-au avut s-au gandit sa mai puna inca un $5  si iaca , ca in 2015 am platit $35 pentru forwarding. Eeeftin.

 

dynpigs1

Ba, dar unii iși iau nasul la purtare si de ce le dai mai mult vor si mai mult.  Anul asta vor $60, pentru fix acelasi serviciu.

dynpigs2

Gen , ba da-i in pula mea, ei cred ca nu stiu ca cu $60 pot sa fac in romania probabil hosting  cu totul  , nu stiu daca pe un an , dar pe 6 luni sigur. Si nu mai platesc nici curent.  Dar nu vreau asta. Magaoaia trebuie sa stea la mine subt masă , să mă uit la el când vreau  și să-i umblu prin mațe după bunul plac. În plus mai am si alte chestii pe el , care nu s-ar incadra la hosting $60 de dolari pe 6 luni.

În cazul, în care nu ați înțeles acesta NU e un articol în care mă milogesc  de 60 de parai , pentru ca am atâția bani , nu am nevoie de “sprijin” dupa cum nu vedeti niciun buton cu “Donate” , dar parca simt ca sunt luat de prost si nu as plati atat , ci caut solutii mai ieftine.

La dracu’ cred ca nici nu vreau moca , ca a inceput sa imi placa stabilitatea serviciului astora si nu vreau downtime cu zilele sau ceva.

Stiu ca RDS ofera dynamic DNS  , dar doar la un domeniu go.ro, ori eu vreau sa imi tin domeniul meu si probabil sa imi adaug inca vreo cateva, din care posibil si sa produc un leu , sau chiar doi. Dar oricum, baza e sa mearga asta , ca imi va expira intr-o luna.

Habar nu am daca RDS ofera  posibilitatea , inclusiv pe bani de domain forwarding la “own domain “. Platesc nu e bai. Tinand cont ca sunt clientul lor si ca nu fac mare efort in plus fata de serviciul moca , ma astept sa nu coste o cisterna de bani.

Cautand eu singur alternative , evideeent ca mi-au sarit ochii pe concurentul lu’ dyndns ( sa moara in flacari, chiaburii dracu’) – adica no-ip.org. Care si ei sunt pe aproape toate routerele din lume.

Astia ofera si serviciu gratuit dar ce am eu nevoie costa 33 de dolari. Ar fi bine , mai ieftin ca  dyndns anul trecut , dar nu stiu cu ce uptime/ conditii.

noipservice

Altfel , ar mai fi optiunea sa caut un domain forwarder ale carui ns-uri sa le configurez in ROTLD pentru catalinx.ro si care sa imi forwardeze requesturile catre , sa zicem catalinx.go.ro , la RDS. Nu prea sunt “fan” , dar pana una alta ar merge. Si probabil ca asa as putea sa imi fac nameserverul meu pe catalinx.ro , si sa imi  inregistrez  celelalte domenii cu ns.catalinx.ro si sa mi le setez de aici . Complicat si mult de munca , dar plm , nu imi place sa fiu  haiducit la drumu’ mare.

 

Solutii ? Anyone?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Bit
Bit
8 years ago

De banii aia iti iei histing. Abonet.ro – am de 10 ani si e ok.

Nicutz
Nicutz
8 years ago

Vezi ca aia de la RDS au si dyndns. Intri in cont si activezi de acolo ! Cel putin la Craiova exista asa ceva !

Nicutz
Nicutz
8 years ago

Sorry, am citit dupa ce ti-am scris !

Fery
Fery
8 years ago

poate ar trebui sa tai problema de la radacina si sa iti iei ip static. RDS ofera chestia asta semi-explicit, daca intrebi initial numai la abonamentul comercial, ala de 50 de euro, dar daca insisti un pic, poti obitine prin “derogare amenintativa” ca serverul lor de autentificare pppoe sa iti aloce dinamic acelasi ip de fiecare data cand expira sesiunea. E ceea ce fac aia de la Romtelecom pentru 1 euro in plus pe luna la abonament. Se poate si RDS, mai neoficial asa. Altfel, merge duma aia cu forwarding din dns-ul dinamic hostat de RDS catre un ns propriu… Read more »

Marian
Marian
8 years ago

http://dyn.com/remote-access/ 40 usd/an… e in target, au uptime bun si e suportat nativ de linksys.