Copii, dedicati-va sportului. Cand veti fi mari, va va fi bine!?

E bun sportul , fara indoiala. Util. Cam orice sport e mai bun decat sa stai degeaba? La nivel de  recreere si amatorism . Dar la nivel profesional?

As fi vrut sa ma fac fotbalist, dar probabil ca pentru tata era limpede ca daca dai pe langa minge chiar si cand nu se misca poate ca fotbalul nu e cea mai buna idee.

Eu inca cred ca daca as fi rupt maidanele in doua toata copilaria as fi ajuns un jucator decent si-as fi castigat cel putin la fel de multi  bani ca si acum. Macar pentru o vreme.  Cu siguranta as fi putut ajunge apoi un antrenor mai bun decat jucator, ca imi alearga mintea un pic mai iute si mai util decat membrele. Deci perspectiva ar fi fost. Nu ca regret . Nu ca sunt suparat pe tata .Pe vremea lui, pe vremea comunismului , in Romania , nu era neaparat mare smecherie sa fii fotbalist daca nu jucai in primele cateva echipe din divizia A. Adica, sa fii cumva printre cei mai buni 40-50 de jucatori din generatia ta dintr-o tara intreaga. Un pariu poate dificil de acceptat pentru un parinte.

Pe de alta parte bine ca nu  mi-a trecut prin cap sa ma dedic total altor sporturi mai exotice, gen Judo , sau Scrima . As fi murit de foame.

A fost atunci un trend, mai ales pentru fete. Sa faca gimnastica de performanta.  A avut Belu material gramada din care sa aleaga loturi intregi de campioane. Lumea cand se gandea la gimnastica se gandea la Nadia , performanta si viata buna . Uitand ca ea a fugit in state pentru partea a doua a visului.

Adevarul e ca Belu asta , criticat pentru violenta lui a scos niste fete de aur din mainile lui.  Si nu la aurul olimpic ma refer , ca ala nu te scoate din foame, mai ales daca ti se revoca pe motive de nurofen.

In ultima perioada se vede treaba ca odata iesite din forma de sarit la trambulina , fetele intra in forma de sarit goale in pictoriale si unele direct in pula. Pentru ca asta plateste facturile. Aurul olimpic nu cantareste atat de mult, se pare.

Claudia Presacan , aur olimpic la Sydney in 2000.  In 2002  dimpreuna cu alte doua medaliate, Lavinia Milosevici ( pe asta chiar am vazut-o evoluand, pe vremea cand  credeam ca gimnastica te scoate din foame)  si Corina Ungureanu faceau un drum in Japonia ( sa fie departe, sa nu stie lumea) si luau aurul in pielea goala. Vorbesc despre DVD-urile Gold Bird si 3 Gold Girls.

Nu o spun in bataie de joc , ca nu pot sa-mi bat joc de munca oamenilor . Foamea trebuie invinsa cumva. Chiar daca asta implica prostitutie (Floarea Leonida).

Acum e pe  val , alta Andreea Simion  , care apare la photodromm. Nu stiu cine e, nici ce performante are.

Spun doar ca e deja un pattern creat  si oricat de mult aur ar aduce echipa Belu si Bitang,  se pare ca  ce fac e o scoala pregatitoare pentru industria fotografiilor de laba, industria porno si  cea a bordelurilor. Nu e rau, zic.

Imagineaza-te  incurajandu-ti copila care vrea sa renunte la gimnastica ( e greu sa faci performanta mondiala in orice sport):

  Antreneaza-te, tata, nu te lasa! Ca in 10 ani de-acum ai sa ajungi sa o sugi cu stil si vei poza in reviste cu pagini lucioase  la care se vor…

Nu e rau, e mai bine decat la lupte greco-romane, aruncari cu discul, sau cu ciocanul , sau haltere. Pe alea nu vrea nici macar sa le futa nimeni.

D-aia zic ca  nu toate sporturile sunt bune sa li te dedici , la fel cum nici toate meseriile.

E cum te-ai decide maine sa te faci cantaret, pardon instrumentist , la triunghi. Nici nu stiu cum se numeste un asemenea practicant ( triangulist?), dar cu siguranta  ca isi caseste numaidecat proiecte sau un grup unde sa fie bine remunerat pentru talentul lui de a bate in triunghi fix atunci cand trebuie si fix cu intensitatea cu care trebuie.

Bagati bine la cap, ca pe urma va plangeti ca viata nu e corecta . Viata e ea cum e , dar  conteaza si cum joci.Investeste in lucrurile care au potential de profit.

Tenis , Handbal inseamna pentru femei sanse mai bune decat cele enumerate mai sus.

 

Umm, voiati ceva cu poze sugestive? N-am.

 

Sursa foto.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
8 years ago

vezi ca in titlu ai scris cu 3 de i…

admin
Reply to  Fery
8 years ago

Mersi, întai am scris copiii dedicați ai…