Un pic de afumătură, va rog

Mai e o dzî și gata. Și numai trebuie să caut loc la geam sau cine știe pe unde și sa pot sa beau o drojdie și să mănânc     o ceafa neafumat 🚭 în restaurante.

Disperați,  sevrati, cu țigara tremurândă și cu flagma-n gât fumătorii caută soluții,  acum pe ultima sută de țigarete, să dea un brânci legii ăștia,  dacă s-o putea cumva. Și dacă nu, ei își bagă pula,  ei nu respectă, că ce-o să se întâmple.

Păi,  să vă spun eu ba proștilor ce-o să se întâmple. 
În primul rând o să fiți dați afară de angajații stabilimentelor unde doriți dumneavoastră să nu respectați legea, că,  vedeți,  ei sunt mai degrabă de tras la răspundere decât ‘mneavoastră.

În al doilea rând ar mai fi numărul ăsta de 📱: 021 539 1400.
La care am să vă reclam ca un turnător împuțit ce sunt și va fac și poză. Când zic împuțit ma refer la faptul ca mă împuțiți voi cu fumu’, nu altceva.

De fapt, poate programez o ieșire într-un 🍴 ceva,  pe 17 seara. Să mă dixtrez.

Dar cel mai tare și mai tare ma distrează argumentele fumătorilor. Că dom’ne fumătorii plătesc din buzunarul lor întregul sistem de sănătate.
Bă,  da, așa o fi,  dar asta tot nu vă dă dreptul să îmi cumpărați și mie carcinoame la kil, fără voia și participarea mea.  Ca rata de supraviețuire la cancer pulmonar în  România e mică,  deci nu știu cum faceți dar nu susțineți bugetul ăla prea bine, prin urmare aș prefera să nu am nevoie de el.

Al doilea e că fumătorii fac consumație mai mare la localuri, că ei sunt crema profiturilor barurilor și restaurantelor, că fără ei se moare de foame.
Să demontam acest mit, zic:
1. Fumătorii, statistic vorbind nu sunt vreo categorie mai bogată de români.  Că nu au de ce. Prin urmare au cam aceiași bani de cheltuit.
2. Fumătorii, statistic vorbind, vin cu țigările în buzunar cel mai des, fiind singurele produse pe care ai voie să le consumi din afara unităților comerciale în care te afli. Adică, eu nu pot să vin cu o sticlă de vin sub masă,  dar tu îți poți aduce țigări. 
Chiar și dacă le iei din bar sau restaurant prețurile sunt reglementate și profitul e maginal.
Prin urmare din aceeași sumă pe care o are de cheltuit la o ieșire ,  un fumător  are un minus de 15 lei, statistic,  sau ii cheltuie aducând un profit minimal unității.  Deci, sictir!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments