Poveste cu imigranți

Subtitlu: Oamenii civilizați sunt așa cum sunt pentru  că trăiesc în comunități civilizate care îi forțează să fie așa,  nu pentru că sunt albi, sau negri, sau maro.

Și cam atât cu oamenii.

Ești un nene bogatan care ai cam dus-o bine, sculata și pe dreapta toată viața ta. Și ai o gospodărie cu curte mare pe care ai tot optimizat-o să nu te coste mult și sa nu te fută mult cu munca, ca să te poți concentra la adevărata țintă 🎯: Făcutul banilor și o viață hedonista,  plină de huzur.  Prin urmare, curtea ta e plina de betoane, ceva gazon, niciun pom, iar acum la bătrânețe te cam sufoci. 

   Și ai cam vrea să schimbi un pic aranjamentul prin curte că ai auzit cuvinte gen sustenabil și viitor.

  Ai pune tu niște pomi acum, dar una la mâna, că până cresc ăia ai să mori sufocat și nu mai apuci să îi vezi nicicum.  A doua, că cine dracu să se ocupe de ei, ingrasamantul și munca costă la tine în zonă,  nu degeaba i-ai scos din pământ acum multă vreme și pe cei de-i aveai și i-ai jumulit cu forța și pe ăia de mai lastareau accidental pe ici, pe colo. Și nici ție nu-ți prea plac astea.

Au niște pomi, gata crescuți, aranjați frumos, cu coroane formate aspectuos la magazinele de pomi.
Vezi acolo la ăia moto:
Pomul crește cum vrem noi, nu cum vrea el!
Îți surâd.  Dar sunt scumpi ai dracu’.
Ți se pare nerealist de scump.

image

Știi tu un loc,  se numește pădure, unde e plin de copaci și sunt gratis, sau aproape gratis.

Trebuie doar să plătești pe cineva să taie și să îți aducă destui cât să îți umple curtea. 

Și o faci, că doar nu o să plătești la speculanții aia, futu-i în gură,  mii de euro pe un stejar tânăr,  sau cine știe cat pe un brad 🎄 gata crescut.

Și îți umpli curtea de copaci din pădure,  nu sunt toți chiar mici, iar când te uiți la ei nu seamănă nicicum cu ăia de i-ai văzut tu,  și nici umbră nu prea fac că sunt crescuți pădureste și au coroane mici și e multă uscatura în ei.

image

Și te gândești de ce dracu’ că tot copaci sunt ăștia și parcă de aceeași specie ca aia de la magazin.
Și-ți dai seama că o să fie al dracului de greu să îi faci pe ăștia cum îți place și parcă vezi ca nu o să se întâmple în timpul vieții tale.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments