Oh , da ! Timbrul de mediu nu e bun.

Cica si-au dat parlamentarii seama ca timbrul de mediu nu ajuta la nimic. Ba, in pula mea , dupa 7 ani de explicatii , infringement din partea UE, atacari in justitie , reformulari si-au  dat, vere, si ei seama. Ba, cei mai prosti colegi ai mei de scoala generala nu prea au invatat sa scrie timp de 7 ani , cu toate eforturile, ca e greu cand nu ai nici conditii propice educatiei acasa si nu te ajuta nici procesorul, nici scoala, prea mult. Dar sunt convins ca pe asta ar fi priceput-o si ei mai repede.

Nu , nu! Nu si-au dat ei seama acum , dar vin alegerile,  petrolul e la un pret mic, si cred ca iarasi va scadea ca arabii nu se pot alinia cu rusii si alti opeci ( google : esecul de la Doha 2016)  si asta e un moment bun sa muti taxa aia a pulii , pe care o evita oricum toti “bulgarii”,  acolo unde trebuie. In benzina, in pula mea, ca de aia e timbru de mediu.

De aici si proiectul de lege , care cine stie daca se va aplica vreodata si care , ba, cum sa zic: e bun!

Daaaaar…cum ramane cu aia care au platit timbrul de mediu si onoarea lor nereperata? Pai, nu va suparati , eu am platit … imi cer scuze , nu eu , nici proprietarul anterior , dar Hyundai Romania , a platit exorbitanta suma de 6000 de EUR taxa de poluare in nov. 2012 pentru masina pe care o conduc, care era aunci noua. Ca o aveau pe stoc si altfel nu le-o cumpara nici dreacu’ . Astia pun 5 bani pe l de carburant timbru de mediu.  Deci cu  1 EUR , platesti acciza la cca 90 l combustibil.   Aveti idee cam cata acciza au platit baietii astia in avans? Hai sa va spun: 540 000 de litri de carburant. 540 de metri cubi de motorina, bah. stiti cati km faci cu motorina asta ? La consumul actual al masinii, PESTE 5.400.000 km .  Exact! Mai mult de 5.5 milioane de km .  E practic imposibil sa fac mai mult de 1 000 000 de km, dar ma indoiesc ca eu voi ajunge la mai mult de 200 000 in conditiile in care sunt pe la 60k acum. Si sa mai faca si urmatorul proprietar inca 250 000. Iarasi imposibil ,la ce impozit se plateste acum la masina asta.  Deci spune un 500k km pana la groapa. De zece ori mai putin . Cumva sunt un pic nervos ca la masina asta trebuie sa platesti inzecit deranjul pe care il face la orice. Muie!

Ceva e in neregula, la o adica. Sau propunerea de taxa pe l/benzina e prea mica ( ptiu!ptiu! in san , nu vreau sa dau idei nimanui!) ,sau taxa de mediu la masina asta a fost calculata prea scump, multumesc domnu’ Tariceanu , sa le trag la muie frantuzoaicelor lu’ matale ( nu ma refer la masini) , ca asa multe femei costa , nah, dar e al dracu’ cand ma costa pe mine.

Va spun eu cum ramane. Pula si caciula! Sau , aia e, si batuti si fututi si cu bani luati, ce vreti ba ? Dreptate ? Luati de platiti . Ca si pana acum.

De ce a durat asa de mult ca sa se prinda si ei despre cum poti taxa poluarea? Pai probabil si pentru ca masinile vandute de Tariceanu , cu motoare de elastice de chiloti si  respectand norme de poluare Euro 11 pe hartie , consuma in fapt la fel de mult carburant ca si restul si deh , singurul avantaj pe care l-ar fi avut ar fi fost unul calitativ , real competitiv , deci neah.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
speedy.gonzales
speedy.gonzales
8 years ago

stai tu linistit, taxa nu va fi de 5 bani, ci de 50 bani sau chiar mai mult.
ptr ca 5 bani e o suma derizorie si nu recupereaza in 10 ani taxa actuala.

admin
Reply to  speedy.gonzales
8 years ago

Poate,pe de altă parte de taxa asta nu mai scapi nici cu mașina înmatriculată în Bulgaria, nici cu înscriere pe handicapat, nici reducere de utilitara. Consumi petrol, platești, fie și la drujba, sau la centrală pe motorina / propan.

zajoint
8 years ago

gpl si muie taxa

admin
Reply to  zajoint
8 years ago

Cu presupunerea ca nu vor adăuga taxa și la GPL, nu? Dacă e așa, da, au dreptate, dar nu m-as bucura de acum

zajoint
8 years ago

catalinx
catalinx
8 years ago

:))). Arată aproape ca o Tesla. Nu a zis cat de departe de priza poate merge cu bateriile alea. Altfel, da,am să îl sun și eu curând să îmi fac suvul hibrid :). Că e bun la impozit, zic.

zajoint
8 years ago

ei zic de o autonomie de 150 de km. si 100 sa fie,daca ai de mers numai la servici si supermaket eu zic ca e ok http://www.auto-bild.ro/teste/test-dacia-logan-electric-aparente-inselatoare-15-euro-pentru-100-de-kilometri-81775.html

admin
Reply to  zajoint
8 years ago

Dacă. Și depinde unde îți e serviciul. Eu am nevoie de cca 300 km. Merge și 250, dar la limită.

zajoint
8 years ago

eventual vorbesti cu baietii sa iti adapteze si un generator cu pedale pentru diferenta :)) combati sedentarismul