Notes to self:
M-am chinuit sâmbătă să stropesc pomii și alte chestii să văd că azi-noapte, după ploaie, a înghețat.
Nu știam ce dracu’ se făcu răcoare de dimineață în casă, că lemne în centrală am băgat aseară.
Pomii mei? Prunele, țuica?
Apropo de care, plantez în fiecare an 4-5 coacăzi. Drept pentru care mai am 1 viu. Și doi care nu știu de s-or fi prins. Viață de Sisif.
Daca nu iese bine cu tuica, iti trimit yo o palinca din Ardeal. Din aia de-o plans cazanu’ de doua ori pana o scos-o!
Sa nu fie tuica de coacaze 🙂
Mare lucru dacă mănânc vreuna anul ăsta
Nu e de coacaze… e de prune si are 55-60 grade. Ca sa fie curata si “adevarata” trebuie sa faca bilute care sa nu se sparga 😉
Nu stiu daca am voie sa pun link aici, dar incerc cu un tutorial de baut tuica: https://www.youtube.com/watch?v=jk49lsoNp68&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Djk49lsoNp68&has_verified=1
Ma, eu am o problema cu palinca voastra de Ardeal. Si nu e legat de faptul ca e mai tare cu doua nivele decat apa de gura de-o bem in Oltenia . Ci de “culoare”. De fapt , cred ca beti prea multa si nu apuca sa se invecheasca sau ceva. O tuica buna, fie si palinca trebuie sa aiba minim nuanta de mai jos, daca nu mai inchis. Adica trebuie sa o pastrezi macar 5 ani intr-un butoi de lemn, preferabil nou sau putin folosit ( nu vreunul hodorogit si secat de vreme) , cat sa “se roada” si… Read more »
Ai voie , ca e util! Documentar , vorba aia 🙂
Ai dreptate, dar rareori rezista 5 ani in butoi :))