Democratia e un mare cacat

M-am prins si eu ca si altii mai demult ca maneaua cu democratia e o solutie proasta.  Cat timp majoritatea cetatenilor sunt prosti de calca in strachini si traiesc din munca si priceperea minoritatii , e evident o solutie proasta sa ii lasi sa voteze si sa faci ca ei . Nu are cum sa fie bine.

Astia care aveti glume in program si resentimente legate de faptul ca a castigat PSD in Bucuresti cu “doamna Firea”, plus alti penali pe te miri unde, luati-o pe asta direct din Hackerville.

Cand mi-a zis frate-meu credeam ca glumeste:

UPDATE Candidatul PER la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea şi fostul primar al oraşului, Mircia Gutău, a obţinut peste 45% din voturi.

Din EVZ.  Dati pe google si vedeti ca nenea asta a fost condamnat de doua ori definitiv pentru coruptie. O data cu executare . A fost la un moment dat un flagrant cu DNA, cu plm. Imagineaza-ti cum te-ai simti sa stii ca l-ai dat in gat pe asta si peste 6 ani e iar primar  si isi bate pula de tine.

Practic, omul a fost saltat pentru spaga , nu e ca si cum ar fi facut ceva grav. Cu o spaga toti suntem datori si perceptia e ca  “ba , hai ca nu e asa rau , n-a dat in cap, n-a facut rau la nimeni , spaga as lua si eu daca mi-ar da cineva “.

Asta inseamna clar ca  romanii dezavueaza activitatea DNA si a justitiei , practic se simt cumva incurcati de institutiile astea.  Ca argument , primarul ales in 2012,  Emilian Francu , a fost si el prins de DNA si condamnat .

Din cate stiu , au fost ceva probleme si cu interimarii.

Nici nu indraznesc sa pun la indoiala logica traditionala cu ” a furat , dar a facut si ceva” ca se aplica si ce e mai rau e ca cu lucruri concrete ( imi e apropiat orasul ala )  se vad lucruri facute mai mult decat in perioadele guvernate de altii care au fost sau nu dovediti ca ar fi furat.  Iar atunci e simplu: Coaie, nu imi spune tu mie ca altii sunt mai buni ca nu au fost prins la furat, problema e simpla. Cat au fost aia ce s-a miscat , cat a fost asta ce.

Insa punctul cel mai slab al retoricii si care ar trebui sa te faca sa te intrebi ” ce, pula mea, caut eu in tara asta de hoti” este: Cum pula mea ajungi ca intr-un oras cea mai buna optiune de primar sa fie un puscarias prins ca a furat si ca nu si-a facut treaba corect?

Pai, pentru ca e o tara de hoti . Simplu. Nu e vorba de Stockholm, vrajeli ce tin de psihologia victimei.

Aici, dragii mei furatul este norma si conform dictonului rosu: “Toata lumea, toata lumea, fura acum cu mine!”

Nici nu stii ce sa urezi . La multi ani la primarie , sau in puscarie? Tot aia .

As putea sa spun ceva pe tema legat de alegerile din 2004 si despre viata pre 2004 si Hackerville si altele, dar nu am niciun interes sa o fac. Va trebui sa ma credeti pe cuvant sau sa veniti cu contra-argumente.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Kathy Bates
7 years ago

Cică unu’ din Scorniceşti avea ca răspuns la orice că ruşii sunt de vină, prin agenturili lor. A dat grindină şi a distrus recoltele? Ruşii au împrăştiat în nori un gaz care provoacă grindina. S-a oprit curentul? Au tăiat ruşii un cablu de înaltă tensiune. Nu se găsesc pantofi? S-au plătit datoriile la ruşi cu pantofi. Alţii, cu foarte puţin mai târziu, îi scoteau vinovaţi pe arabi pentru orice. Dacă era stricată ciocolata din magazin, era de vină patronul arab, dacă te-a părăsit gagica, a fugit cu un arab cu bani, dacă se scumpeşte energia e din cauza scumpirii petrolului… Read more »